Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Потішне військо Ахметова-Льовочкіна-Медведчука

Пародію на опозиційний уряд слушно презентували під 1 квітня

Ситуація в країні така, що не до сміху. Але так званим опозиціонерам, які при владі слідували головному заповіту Януковича «умикнути Україну», а нині корчать із себе її рятівників, вдалося повеселити народ з нагоди 1 квітня. Напередодні Дня сміху збірна «папєрєдніків» презентувала свій тіньовий уряд. Кращої дати для такої політичної гуморини і не придумаєш. Нову Конституцію, кажуть, вже «сочинили» (презентацію анонсували на травень). Тепер строчитимуть альтернативні законопроекти на тему «Як вивести Україну з кризи?». «Опи» вчитимуть, як витягнути країну з...опи, в яку самі ж і завели.

Тіньовий уряд представили під прапорами «Опозиційного блоку». До повноти гидотно-кумедної картини бракувало лише головного «госпідарника» Азарова (який тепер з Москви вчить Україну жити) у ролі конферансьє та блазнівських ковпаків на головах засідателів президії.

Заправляв парадом новоспечений командувач потішного урядового війська Борис Колесніков. Напередодні він особисто «відспівав» ще торік спочилу Партію регіонів (у політраді якої головував), попрощавшись з біло-блакитним парт­квитком. Тепер у Колеснікова нова «корочка» — «опівського» прем’єр-міністра.

Відповідальною за «соціалку» та пенсійну реформу призначили Наталію Королевську. Мабуть, скоро на телеекрани вийде римейк її хіта «У мене є мрія». Тільки про «вільну, сильну і квітучу Україну з заможними та щасливими українцями» Королевська тепер дуетом з опозиційним міністром соцполітики Михайлом Папієвим розпинатиметься. І спец­ефектів додасться: у променях сонця на дніпровських кручах німбом сяятиме не лише Королевська, а й накрохмалені вуса Папієва.

Крісло тіньового віце-прем’єра з контролю за діяльністю правоохоронних органів вручили нардепу Вадиму Рабіновичу. Як стукне опозиційному уряду 100 днів, опозиційний міністр внутрішніх справ Костянтин Стогній (той самий — телеведучий) хором з віце-прем’єром-контролером звітуватимуть. Як затягнуть під шансончик: «Раз пошли на дело я и Рабинович...».

«Смотрящим» за індустріалізацією і відновленням Донбасу призначили Олександра Вілкула. Віце-прем’єром з реформи місцевого самоврядування — Михайла Добкіна (куди ж «опи» без Допи?).

Ще два небезвідомі персонажі у списку тіньового уряду — Костянтин Грищенко (йому опозиційне МЗС відписали) та Ігор Шурма (командуватиме «опівським» Мінздоров’я). Прізвища решти «весільних» міністрів вам навряд чи про щось скажуть. Переважно — це люди з ахметовської обойми. Хоча між рядових міністрів потішного уряду і «пінчуківець» затесався — новоспечений керманич опозиційного Мінтрансу Володимир Шемаєв.

Один із головних спонсорів «Опозиційного блоку» Сергій Льовочкін задовольнився більш ніж скромною квотою у тіньовому Кабміні. З його парафії засвітився хіба що вже згадуваний Михайло Папієв. Льовочкін чи то просто вирішив не брати участі у черговому посміховиську під «опівськими» прапорами. Чи, може, його інтерес­ до «солянкового» проекту під назвою «Опозиційний блок» згасає? Чого не скажеш про інших «акціонерів» «ОБ» — Ахметова і Медведчука.

Ось тільки розрахунок на те, що блазнівський уряд додасть «Опозиційному блоку» балів до політичного рейтингу, дуже вже сумнівним видається. По-перше, біографії усіх попередніх тіньових урядів в Україні дискредитували саму ідею опозиційного Кабміну в українському виконанні. Якщо у багатьох країнах тіньовий Кабмін — справді дієвий і впливовий орган, з яким рахуються, то у нас це те, що називається «потішними військами». По-друге, «Україну для людей» ми вже проходили. І як би не перефарбовувалися її «творці», знову втюхати цю тухлятину їм навіть своєму електорату навряд чи вдасться.

Анекдоти до теми

Щоб розподіляти тіньові доходи від тіньової економіки, тіньові політики створили тіньовий уряд. Очікується, що незабаром і тіньовий президент повернеться з царства тіней і очолить тіньову державу.

МВС тепер арештовуватиме корупціонерів на засіданнях не справжнього, а тіньового уряду...

Схожі новини