Передплата 2024 «Добра кухня»

До 2020 року іноземні компанії побудують в Україні платні дороги

  • 01.04.2015, 01:38
  • 1 871

В Україні іноземними компаніями до 2020 року будуть побудовані платні, концесійні дороги. Про це, виступаючи на засіданні уряду, заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський

«Ми введемо практику концесійних і платних доріг. Я спілкувався з іноземними компаніями — вони готові будувати в Україні дороги європейського рівня навіть сьогодні, в ці складні для України часи», — сказав пан Пивоварський.

Він підкреслив, що кожен автовласник в Україні, як і більшість європейців, зможе заплатити за більший комфорт, менший час в дорозі і кращі умови, або ж обрати альтернативну безкоштовну дорогу, однак з меншою кількістю переваг.

Міністр зазначив, що в цілому поліпшення якості доріг в Україні займе не місяць і не рік, «проте вже зараз ми можемо сказати, що на відміну від сьогодні, коли 97% доріг перебувають у незадовільному стані... до 2020 року ця цифра скоротиться до 10%, а українці відчують себе частиною Європи, подорожуючи на власному автомобілі або на громадському транспорті».

Концесія або концесійна угода — форма державно-приватного партнерства, залучення приватного сектора в ефективне управління державною власністю або в наданні послуг, що зазвичай надаються державою, на взаємовигідних умовах.

Джерело: НБН.

Схожі новини