Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко: "Переговори з ДНР і ЛНР можуть відновитися 5 липня"

  • 04.07.2014, 19:13
  • 805

Президент Петро Порошенко заявив про готовність України до подальшої роботи тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі

Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з верховним представником Євросоюзу з питань закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон повідомив, що Україна запропонувала місце і час проведення чергової зустрічі тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

"Глава держави запевнив, що в продовження берлінських домовленостей міністрів закордонних справ 4 країн Україна готова до подальшої роботи тристоронньої контактної групи, зокрема до проведення наступного засідання 5 липня. Україна запропонувала місце і час проведення та очікує на підтвердження від іншої сторони", — повідомляє прес-служба президента України в п'ятницю.

Порошенко також підкреслив, що після зупинки дії режиму припинення вогню, Україна несе навіть менші втрати, ніж під час його дії, так як тоді з боку бойовиків вогонь не припинявся. За його словами, в такій ситуації він був змушений на підставі рішення РНБО відновити антитерористичну операцію.

У свою чергу Ештон запевнила, що Україна може розраховувати на підтримку ЄС. "Від імені 28 країн хочу запевнити, що у Вас є наша підтримка", — цитує верховного представника ЄС прес-служба глави української держави.

Порошенко також висловив Ештон подяку за її зусилля в процесі підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, відзначивши, що церемонія підписання цього документа 27 червня стала найпозитивнішою подією для України за останній час.

Нагадаємо, що 2 липня в Берліні пройшла зустріч міністрів закордонних справ України, Німеччини, РФ і Франції, за результатами якої було прийнято спільну заяву про кроки, необхідні для припинення вогню на Донбасі.

Джерело: Gazeta.ua

Схожі новини