Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Яценюк готовий очолити уряд, навіть якщо втратить рейтинг

  • 05.02.2014, 19:48
  • 768

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк готовий очолити уряд України за умови, що він буде повністю формуватися парламентом і буде повністю складатися з представників опозиції.

Новий уряд має бути сформовано у парламенті і повинен отримати можливість здійснити реальні зміни. Яценюк сумнівається, що Янукович піде на це.

Арсеній Яценюк хоче широких повноважень

"Ми готові взяти на себе відповідальність за країну. Ми готові очолити уряд, якщо всі посади в уряді займуть представники опозиції. У цей дуже важкий час для моєї країни, охопленої економічною кризою, коли національна валюта знецінюється, коли ми маємо стагнацію і величезне безробіття, а у нас в цей час глибока політична криза, ми переконані, що опозиція впорається з керуванням країною і зможе навести мости в умовах розбрату у країні", — сказав він в інтерв'ю українській редакції Deutsche Welle.

При цьому він підкреслив, що усвідомлює ризикованість такого кроку. "Але мова йде не про мою політичну долю, а про долю країни. Я готовий втратити рейтинг, щоб врятувати країну", — заявив політик.

Яценюк також заявив, що новий уряд має формуватися на основі Конституції 2004 року і бути підзвітний та підконтрольний парламенту, а не президенту.

"У короткостроковій перспективі ми будемо домагатися повернення до Конституції 2004 року як тимчасового рішення до того моменту, коли ми приймемо нову Конституцію. Попереду перехід до парламентсько-президентської республіки. На цих умовах має бути створено новий уряд", — сказав він.

У той же час Яценюк сумнівається у бажанні Януковича йти на переговори і втрачати свої повноваження. "У мене таке враження, що цей президент лише хоче виграти час, втягнути нас у нескінченні дискусії ні про що", — заявив політик.

Схожі новини