Передплата 2024 «Добра кухня»

На форумі не покрасувався, то хоч у «кришталевій» джакузі поніжився

Коли в Україні людей розстрілювали, прем'єр Азаров на швейцарському курорті розкошував

Фото panoramio.com

Це ж в якого Сірка треба було очі Азарову позичити, щоб під час кривавих подій у Києві спокійно, наче нічого не відбувається, полетіти у Давос? Невже прем'єр сподівався, що світові діячі, які з'їхалися на економічний форум, теж вдаватимуть, ніби не помічають, що коїться в Україні? І приймуть Азарова з розпростертими обіймами. Прогадав. Прилетів, а тут кажуть, що запрошення йому на форум скасували. Та Азаров бойкотом не переймався. Відпочивав в одному з найдорожчих швейцарських готелів (Grand Resort Bad Ragaz), милуючись мальовничими краєвидами та наминаючи український борщ і вареники.

У цьому п'ятизірковому готелі (розміщений він у курортному Бад-Рагаці) саме проходив фестиваль української кухні. Тож наші кухарі і кондитери мали «приємність» спостерігати, як Азаров за державні кошти на швейцарському спа-курорті прохолоджується. Поки у Києві кров лилася, Микола Янович у п'ятизіркових готельних апартаментах відсиджувався. З перервами на водні процедури і походи до ресторану.

— На запрошення швейцарської сторони, у готелі Grand Resort Bad Ragaz ми організовували фестиваль української кухні. Проходив він під час Всесвітнього економічного форум у Давосі, — розповів «ВЗ» ресторатор Андрій Іонов. — У цьому ж готелі зупинилися й представники української делегації, які приїхали на форум. Були тут Азаров, Льовочкін. Бачили Порошенка.

— Приходили українськими стравами почастуватися? Азаров теж?

— І він був.

— Що замовляв?

— Їв вареники, борщ, грибну юшку.

— Ходив з охороною?

— Так. Охоронців п'ять-шість було. Постійно його супроводжували. Решта політиків без охорони ходили.

Азаров ні у гастрономічному задоволенні собі не відмовляв, ні у відпочинку. Прем'єра не лише у ресторані бачили, а й у басейні готелю. Мабуть, і спа-процедурами себе на швейцарському курорті побалував. А чому б ні, коли усе оплачено, і не з власної кишені?

Можна лише уявити, в яку бюджетну «копієчку» обійшовся прем'єрський вояж до Швейцарії. Переліт, проживання у «люксусовому» готелі, причому з охороною. Скільки коштує номер у Grand Resort Bad Ragaz? Найдешевший — 380 євро. Але у ньому Азаров точно не зупинявся. Заповнивши на сайті готелю інтернет-заявку на бронювання, знаходимо солідніші пропозиції. Найдорожча — 1500 євро. Стільки коштує доба у номері Spa Suites. Спальня, окрема вітальня, гардеробна, шкіряні меблі, розкішна ванна кімната з джакузі, паровим душем і світильниками, які сяють кристалами Сваровскі. Якщо ж і цієї розкоші Азарову не вистачило, будь ласка — увесь гостьовий комплект, включаючи гламурну парну, теж прикрашену кристалами Сваровскі, і спа-центр з унікальним льодяним гротом (для підвищення загального тонусу й омолодження).

Схожі новини