Передплата 2024 «Добра кухня»

Встигнути за 15 хвилин, або Які послуги сьогодні можна отримати в банку

  • 05.12.2013, 19:28
  • 1 171

Донька пенсіонерки Марії Миколаївни вже дванадцять років живе у США і щомісяця допомагає матері, переказуючи їй гроші в Україну.

Таким чином, жінка моментально після відправки отримує грошовий переказ у найближчому відділенні банку. І найзручніше в цьому, каже Марія Миколаївна, що просто «не відходячи від каси» у тому ж відділенні з переказаних донькою коштів вона сплачує за комунальні послуги, а залишок кладе на депозит. Марія Миколаївна вже давно зрозуміла, як багато корисних і важливих справ можна зробити, лише завітавши на 10-15 хвилин у банк. Про те, чого ще не встигла дізнатися Марія Миколаївна про банківське обслуговування, нам розповів спеціальний експерт — директор Львівського регіонального управління банку «Надра» Олег Вацяк.

В один час в одному місці

«Уявіть, крім класичних банківських послуг, в одному відділенні можна здійс­нити комунальні платежі, поповнити рахунок мобільного телефону, заплатити за освіту або сплатити штраф, головне, щоб реквізити були при собі. Одне слово, швидко, багатофункціонально, та ще й фахівець допоможе в будь-якому питанні», — розповів банкір.

Крім переліченого вище, у відділеннях цієї фінустанови можна здійснити й інші види платежів, придбати залізничні квитки і перевести грошові кошти в будь-яку країну світу.

«Обслуговуюся в банку «Надра» з того часу, як почала отримувати грошові перекази від доньки. У всьому розібралася дуже швидко, а якщо раптом виникають питання, мені завжди допомагають менеджери у відділенні», — каже Марія Миколаївна.

Такі операції, як оплата рахунків або грошовий переказ, здійснюються за лічені хвилини.

«Ми намагаємося максимально заощадити один із найкоштовніших ресурсів наших клієнтів — їхній час», — розповідає Олег Вацяк.

Крім того, заощадити у фінустанові можна не тільки час, а й власні кошти. Тарифи за всіма видами оплат у банку «Надра» на сьогодні нижче середньоринкових.

Зручне розташування відділень фінустанови (регіональна мережа банку «Надра» (Ліцензія НБУ № 21 від 21.11.2011 р.) — одна з найбільших в Україні і налічує понад 500 відділень. — Прим.) та вигідні умови обслуговування вже встигли оцінити сотні тисяч українців: щомісяця до відділень банку приходять понад 600 тисяч осіб, щоб здійснити понад 1 млн. платежів.

Марія Миколаївна — також одна з постійних клієнтів банку. «Деякі мої знайомі досі продовжують стояти у величезних чергах, щоб сплатити комунальні послуги там, де вони звикли це робити. Не розумію, навіщо, якщо точнісінько так само можна прийти у відділення банку і швидко, без черги, оплатити свої рахунки», — розмірковує жінка.

Навколо світу за 15 хвилин

Крім проведення різних видів платежів, клієнти банку «Надра» також мають змогу скористатися системою грошових переказів і надіслати кошти своїм родичам, друзям, знайомим у будь-яку точку Земної кулі за 10-15 хвилин, і за такий же час самим отримати переказ з-за кордону, як робить це Марія Миколаївна.

Банк працює з всесвітньо відомими і перевіреними мільйонами людей системами міжнародних грошових переказів: Western Union, MoneyGram, Юністрім, Contact, Coinstar, і незабаром планує розпочати співпрацю ще з декількома системами.

За словами банкіра, співробітники фін­установи обов’язково допоможуть клієнту визначитися з найбільш зручним способом здійснення переказів. Фахівці детально розкажуть про розташування в іншій країні пунктів отримання кош­тів, час доставки, тарифи, які залежать від суми, валюти та країни відправки та отримання.

У цілому ж, зручність переказу грошових коштів за допомогою платіжних систем полягає в тому, що для переказу грошей в будь-яку точку земної кулі не потрібно відкривати банківський рахунок. Для відправлення переказу при собі необхідно мати лише паспорт або інший документ, що посвідчує особу. Вся процедура займає близько 15 хвилин: клієнт заповнює бланк переказу коштів, вносить до каси суму, яку необхідно надіслати, отримує спеціальний код. А одержувач за кордоном може миттєво забрати кошти, тільки-но клієнт повідомить йому цей код.

«Це справді дуже швидко і просто, — підтверджує Марія Миколаївна. — Навіть у моєму віці я легко розібралася в тому, як отримувати надіслані з-за кордону гроші. І взагалі, тепер усі свої фінансові питання я намагаюся вирішувати тільки в банку. Тому що це комфортно і значно економить мій час».

Схожі новини