Передплата 2024 «Добрий господар»

У Мукачевому на ходу вибухнула автівка

Є підозри, що цей вибух – відголосок березневих довиборів

О 8-й годині ранку в Мукачевому, на перехресті вулиць Закарпатської та Сороча, на ходу вибухнув і запалав автомобіль ВАЗ-2110. З палаючої “десятки” встиг вискочити водій. У важкому стані його госпіталізували до Мукачівської районної лікарні. Чимало мукачівців визнали цей вибух кримінальним відголоском довиборів до облради, що проходили на Закарпатті у березні цього року.

Правоохоронцям, які прибули на місце події, свідки розповіли, що власник автомобіля за кілька хвилин до вибуху виїхав на автівці зі стоянки. Проїхав триста метрів, і автомобіль вибухнув та запалав... Коли водій вискочив з палаючого автомобіля, некерована “десятка” врізалася у стіну, після чого вогонь знищив її майже дощенту. Незабаром стало відомо, що за кермом автомобіля був 29-річний житель Мукачевого Євген Ісевич.

“Щоб до нас доставляли людей, які зазнали опіків у власній автівці, за останні роки не пригадую, — розповів заступник головного лікаря Мукачівської районної лікарні Мирослав Гавришко. — У потерпілого — численні опіки. Він був у стані травматичного шоку, проте при тямі. Через обгоріле обличчя я його не впізнав. А він мене — так, — дивується медик. — З’ясувалося, у березні я вже надавав допомогу цьому чоловікові. Його тоді сильно побили...”.

Зараз, зазначають медики, життю потерпілого, у якого термічні опіки обличчя, кінцівок, тулуба, дихальних шляхів, нічого не загрожує.

Вибух автомобіля на мукачівській вулиці народний депутат Віктор Балога у своїй сторінці на “Фейсбуці” визнав проявом політичної боротьби за Закарпатті. Він нагадав, що під час весняних довиборів до Закарпатської облради Євген Ісевич був спостерігачем на окрузі, де перемогу здобув Андрій Балога. На нього тоді напав з кулаками кандидат у депутати Іван Чубирка. Той самий, який свого часу перебував у міжнародному розшку за участь у подіях, що мали місце 2004 ро-ку під час виборів міського голови Мукачевого. “У зв’язку з цим, — повідомив про свої підозри Генпрокуратурі Віктор Балога, — є серйозні підстави говорити про причетність до цього випадку політичних опонентів”.

Тим часом закарпатські правоохоронці поспішили заявити, що вибух автівки Ісевича жодного політичного забарвлення не має. “Попередньо експерти встановили, що транспортний засіб запалав через технічні несправності паливної системи”, — заявив начальник мукачівської міліції Василь Шведа.

До висновків правоохоронців закарпатці поставилися скептично. Адже нинішній керівник обласного управління міліції Василь Варцаба разом з Іваном Чубиркою також був фігурантом кримінальної справи, порушеної за подіями під час виборів у 2004 році мера Мукачевого.

А тим часом...

Близько 10-ї години ранку у районну лікарню привезли 46-річного жителя Бродів. У госпіталізованого, яким виявився військовий пенсіонер, була відірвана ліва рука. Важку травму, з’ясували правоохоронці, чоловік отримав, коли знайшов біля свого гаражу якийсь невідомий металевий предмет. Колишній військовий спробував його розібрати і пролунав вибух...

Схожі новини