Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Однокурсників Королевської оголосили у розшук...

Якщо знайдуться, депутат Геннадій Москаль «виставляє»

Нардеп Геннадій Москаль так заглибився у загадкову історію з дипломами міністра соцполітики Наталії Королевської, що може вже детектив писати. У сюжеті депутатського розслідування — новий поворот: Москаль взявся розшукувати однокурсників Королевської. Побачення призначив через Facebook. І навіть «виставити» знайдам пообіцяв — каву з тістечками.

Вхідний квиток на «зафондовану» депутатом зустріч — диплом випускника економічного факультету Східноукраїнського університету імені Даля. І обов’язково — 1997 року випуску. Як заявив Геннадій Мокаль, вузівські «корочки» потрібні йому, щоб звірити їхню серію та номери із цими ж вихідними даними у дипломі Королевської. Тому самому, про втрату якого міністр заявила наступного дня після свого призначення.

Отримане з вишу підтвердження про те, що буцімто втрачений диплом Королевської не «липа», Москаля не переконало. Нардеп запевняє, що головна «впередукраїнка» у Східноукраїн­ському університеті не навчалася. Джерела цієї інформації депутат не розголошує. Каже лише, що «інформатори» у нього — надійні. І нагадує про оприлюднений документ, який теж, мовляв, змушує засумніватися у «дипломованості» Королевської. Йдеться про довідку Донбаського гірничо-металургійного інституту (пізніше перейменованого у Вищу школу бізнесу), яку Геннадій Москаль виклав на своїй сторінці у Facebook. «Королевська навчалася у цьому закладі з 1992 до 1995 року, — заявив депутат, зауваживши, що в офіційній біографії міністра соцполітики про це — анічичирк. — 20 жовтня 1995 року Королевську відрахували. Через два роки, 22 жовтня 97-го, вона поновилася, а 4 грудня того ж року її знову відрахували — за несплату».

Зацікавив нардепа Москаля не стільки дубль із відрахуванням, скільки час навчання Королевської у метінституті. Дивний, мовляв, збіг, якщо взяти до уваги інформацію про те, що у Східноукраїнському університеті Королевська навчалася з 1993 до 1997 року. «Виникає запитання, — каже Москаль. — Якщо Королевська з 93-го року навчалася в університеті у Луганську, навіщо вона так заповзято «штурмувала» малопривабливу Вищу школу бізнесу в Алчевську (зараз ця установа — банкрут і перебуває у процесі санації). То, може, вона все-таки не навчалася у Східноукраїнському університеті?».

Сподіваючись отримати черговий аргумент на свою користь, депутат й оголосив у розшук однокашників міністра соцполітики. Каже: хотів би побачити тих, хто гриз разом з Королевською університетський граніт науки...

Схожі новини