Передплата 2024 «Добрий господар»

«Паперова» ялинка заввишки 180 см!

Майстриня плетіння з газет Ірина Далибожик виготовила унікальний витвір мистецтва для благодійного аукціону

Разом з творчою групою школи дизайну «Креатив», ученицею якої є майстриня, пані Ірина змайструвала єдину у своєму роді альтернативну ялинку з одного матеріалу — старих газет. З 13 грудня вона представлена на виставці конкурсу дизайнерських ялинок, а 27 грудня буде одним із лотів благодійного аукціону у ТЦ «Володимир», що знаходиться в ТВК «Південний».

Плетіння З ГАЗЕТ — техніка, що стала особливо популярною сьогодні через її екологічність та оригінальність. Пані Ірина вправляється у ній уже два роки. Спочатку жінка займалася цим лише для власного задоволення, але тепер це приносить деякий прибуток. Майстриня плете кошики для шаф, декоративні коробки, вази, світильники, дизайнерські тарілки, навіть сумки. «Є особливий спосіб фарбування та покриття, що додає тривалості у використанні виробу, — розповідає кореспондентові “ВЗ” майстриня. — Якщо робота ексклюзивна, то продається і по 200 гривень».

Нещодавно група декораторів школи «Креатив» подала пропозицію взяти участь у конкурсі дизайнерських ялинок з альтернативного матеріалу і подальшої участі у благодійному аукціоні. Виручені з нього кошти надійдуть для Навчально-реабілітаційного центру «Джерело».

Пані Ірина була знайома з цією технікою, тож ризикнула спробувати свої сили у такій масштабній роботі. Керівник творчої групи Ірина Дутко створила дизайн ялинки. А учні школи Юля Чихрай та Світлана Чебанюк допомагали у заготівлі так званої паперової лози та плетенні іграшок на ялинку-красуню. Власне, плела ялинку майстер у техніці газето-плетіння Ірина Далибожик.

Лісова красуня вийшла немаленькою — її висота 180 см, а діаметр 100 см. Ідея створити ялинку у техніці плетіння з газет не нова. Проте таких масштабів ще ніхто не досягав. Попри те, що цей витвір мистецтва є досить великим, важить він порівняно мало — близько двох кілограмів.

— Пані Ірино, скільки часу ви витратили на цю роботу?

— Наша красуня створювалася

5 днів по 7 годин роботи з перервою на каву. Моя сім’я мене підтримала. Оскільки я зараз у відпустці із догляду за дитиною, то маю трохи часу для хобі. Усі домашні пильнували малюка, поки мама займалась творчим процесом.

— Які саме газети використовували у роботі?

— Для трубочок використовували білі краї газетних листків, бо ялинка за задумом мала бути білою. Треба було надзвичайно багато газет, тому збирали їх заздалегідь не тільки у себе вдома, а й просили сусідів та знайомих не викидати прочитану пресу.

Скільки коштує ця ялинка? Оцінена вартість її 3500 гривень. Сподіваюсь, що на благочинному аукціоні вона збере більше коштів — вони пі-дуть на добру справу.

Схожі новини