Передплата 2024 «Добрий господар»

Футбольні зимові «перестрілки» набирають обертів

Під час підготовки клубів до другої частини української Прем'єр-ліги (УПЛ) відбувається багато контрольних матчів, які завершуються несподіваними результатами. «Рух» збори в Словенії розпочав з двох поразок в один день

Дубля легіонера «Руху» Фредді Плюмана забракло для перемоги над словенським «Домжале». Фото fcruhlviv.com
Дубля легіонера «Руху» Фредді Плюмана забракло для перемоги над словенським «Домжале». Фото fcruhlviv.com

Перша контрольна гра підопічних Віталія Пономарьова нагадувала футбольну «перестрілку». Рухівці двічі ввели в рахунку завдяки дублю Фредді Плюмана, але в підсумку поступилися словенському «Домжале» з рахунком 2:3. У наступній грі «жовто-чорні» програли від «Сараєво» з Боснії та Герцоговини — 0:2. У вівторок, 30 січня, «Рух» зіграє чергові два контрольні матчі: спочатку зі словенським «Браво», а згодом з австрійським «Штурмом».

"Кривбас" в Іспанії зазнав несподіваної великої поразки від чеського клубу «Вікторія» з рахунком 0:3. «Шахтар» у турецькій Анталії у товариській грі у незвичному форматі гри (два тайми по 60 хвилин) зіграв внічию зі словенським «Марібором» — 0:0. Донецький клуб поповнив вже другий у цьому році бразильський легіонер, 20-річний півзахисник Марлон Гомес з «Васко да Гама». «Металіст 1925» в другому контрольному матчі на зборах в Іспанії зазнав другої поразки. Спочатку підопічні Віктора Скрипника поступилися австрійському «Вольфсбергеру» з рахунком 1:3, а згодом польському «Пясту» — 0:2.

«Полісся» розійшлося «миром» з польським клубом «Сталь» (Мелець) — нічия 1:1. В складі житомирян відзначився досвідчений захисник Артем Шабанов. Нарешті під час тренувальних зборів переміг «Чорноморець», здолавши клуб з Північної Македонії «Брера Струмиця» — 3:1. В складі «моряків» дубль оформив Олександр Васильєв та 18-річний Артем Присяжнюк з юнацької команди одеського клубу. Залишив «Чорноморець» воротар Олексій Шевченко, який перейшов до польського «Заглембе».

"Оболонь" впродовж одного дня поступилася двом чеським клубам. Спочатку підопічні Валерія Іващенка зазнали поразки від «Баніка» з рахунком 1:3, а згодом від команди «Градець-Кралове» — 0:2. «Минай» в Ужгороді здобув першу перемогу під керівництвом Желька Любеновіча, розгромивши друголіговий «Рух-2» з рахунком 6:0. У закарпатців дубль оформив Тимур Кораблін.

Новачком «Колосу» став Дмитро Топалов, який виступатиме за ковалівців на правах оренди в «Шахтарі». В активі Топалова вже 79 ігор та 10 голів в УПЛ. Першим легіонером в історії ЛНЗ став 19-річний бразильський нападник Італо Магната, який виступав за бразильський клуб «Ерсіліо Луж». Згодом ряди черкаської команди Олега Дулуба поповнили ще два іноземці. Це 23-річний ізраїльський півзахисник Арад Бар зі швейцарського «Цюріха» та 20-річний камерунський нападник Молло Бессала — з естонської «Левадії».

Тим часом у Львові триває підготовка до другої частини сезону і «Карпат», які у Першій лізі змагаються за одну з путівок до УПЛ. Згодом, 9 лютого, підопічні Мирона Маркевича розпочнуть перший тренувальний збір на Закарпатті, який триватиме до 21 лютого. Заплановано чотири контрольні матчі «Карпат». Суперниками «зелено-білих» стануть: 12 лютого — «Звягель», 14 лютого — «Минай», 17 лютого — «Металіст» та 21 лютого — «Хуст».

Схожі новини