Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Денис Гармаш повертається в УПЛ

Підготовка клубів до другої частини української Прем'єр-ліги (УПЛ) набирає обертів та охоплює і кадрові зміни. Ряди «Металіста 1925» поповнить 33-річний півзахисник Денис Гармаш, відомий за виступами в «Динамо» та збірній України

Легенда «Динамо» Денис Гармаш продовжить кар’єру в УПЛ у «Металісті 1925». Фото ua-football.com
Легенда «Динамо» Денис Гармаш продовжить кар’єру в УПЛ у «Металісті 1925». Фото ua-football.com

У середині січня Денис Гармаш достроково, за згодою сторін. розірвав договір з хорватським «Осієком». Раніше Гармаш в складі «Динамо» у всіх турнірах провів 360 (!) ігор і забив 54 голи, а в складі національної збірної України — 31 матч і 2 голи. Про те, що Гармаш приєднається до «Металіста 1925» повідомив новий головний тренер харківського клубу Віктор Скрипник.

Лідер поточного чемпіонату «Кривбас» провів перший спаринг у новому році, здолавши на зборах в Іспанії польський клуб «П'яст» з рахунком 2:0. Голи забивали легіонери криворізького клубу івуарієць Жан-Морель По та Прінс Аду з Гани. «Шахтар» через несприятливі погодні умови скасував у Туреччині товариський матч з болгарським клубом «Лудогорець». Ряди «гірників» залишив еквадорець Кастілло, який на правах оренди виступатиме за сербський «Партизан». У неділю на турецький збір вирушила делегація «Динамо». Олександр Шовковський до списку гравців включив 29 футболістів, в тому числі декілька з юнацької команди.

«Рух» завершив перший етап підготовки до відновлення сезону контрольним матчем з «Минаєм». Підопічні Віталія Пономарьова у Винниках на своїй НТБ здобули вольову перемогу з рахунком 3:1. Голи у ворота закарпатців забивали Юрій Климчук (двічі - з пенальті) та Андрій Столярчук, а в складі минайців відзначився Тимур Кораблін (з пенальті). В неділю, 21 січня, рухівці вирушили на тренувальні збори до Словенії, де базуватимуться у місті Чатеж і зіграють 10 товариських ігор з 26 січня до 15 лютого.

Новачком ЛНЗ став воротар Євген Кучеренко, який виступав за грузинську команду «Діла». Кучеренко — вихованець «Шахтаря», який раніше в УПЛ провів лише одну гру за «Колос». Відбуваються і зміни в тренерських штабах клубів. Помічником сербського головного тренера «Миная» Желько Любеновіча стали його земляк Нікола Ігнатієвіч та Дмитро Бабенко, який відповідатиме за роботу воротарів. Свого часу в статусі гравця «Зорі» Ігнатієвіч провів в УПЛ 64 гри, а Бабенко в складі «Говерли» — 93 гри.

«Олександрія» Руслана Ротаня свій перший контрольний поєдинок на полях Туреччини завершила перемогою над болгарським клубом «Левскі» — 2:1. Голи олександрійців забивали Андрій Кулаков та Денис Костишин. Натомість «Чорноморець» з розгромним рахунком 0:4 потупився команді «Гелаксі», яка виступає в чемпіонаті ПАР.

Тим часом 22 січня вийшли з відпустки і гравці «Карпат», які борються за одну з путівок до УПЛ. Підопічні Мирона Маркевича спочатку пройшли традиційні процедури медичного обстеження та тестування. На першому етапі підготовки львівська команда працюватиме на своїй НТБ в Бартатові у режимі дворазових тренувань. На 6-те лютого у «зелено-білих» заплановано контрольний поєдинок.

Схожі новини