Передплата 2024 «Добра кухня»

«Золото» юних шпажисток

Юніорська збірна України виграла етап Кубка світу в італійському Удіне

Переможні емоції “золотої” збірної українських шпажисток-юніорок. Фото НОК України
Переможні емоції “золотої” збірної українських шпажисток-юніорок. Фото НОК України

Для українського фехтування 2024 рік розпочався із золотої командної медалі юних шпажисток, повідомив Національний олімпійський комітет України.

В італійському Удіне юні­орська збірна України з фехтування на шпагах, за яку виступали Анна Максимен­ко, Емілі Конрад, Аліна Дми­трук і Олександра Романова, зійшла на найвищу сходинку п'єдесталу пошани етапу Куб­ка світу.

Наші дівчата стартували з перемоги над збірною Китаю (45:42), а у чвертьфіналі вирва­ли перемогу у збірної Угорщи­ни (41:40). Перед заключним боєм українки поступалися чо­тирма уколами, але все-таки перемогли суперниць… У пів­фіналі, повідомив НОКУ, укра­їнські юніорки змусили склас­ти зброю першу «сіяну» збірну Польщі (45:42), а у фіналі з міні­мальною перевагою перемогли господарок змагань, збірну Іта­лії (33:32).

Загалом, це просто фантас­тика! От тільки вдумайтеся, які команди здолали в Удіне наші шпажистки-юніорки. Китай з його безмежними ресурсами і три визнані фехтувальні поту­ги Європи — Угорщину, Поль­щу й Італію. Уявіть, у яких умо­вах тренуються суперниці, і в яких — юні українки… А перемо­гли наші! Браво!

Як повідомила Федера­ція фехтування України, це ко­мандне «золото» стало для на­ших шпажисток-юніорок у сезоні 2023/2024 першим. Пе­ред тріумфом в Удіне юніорська збірна зі шпаги перемагала на етапі Кубка світу сім років тому. Тоді у фінському Еспоо українки у фіналі також здолали італійок.

Приємно, що дві членки­ні «золотої» юніорської збірної шпажисток, Анна Максимен­ко і Аліна Дмитрук, представ­ляють Львів (Емілі Конрад — ки­янка, Олександра Романова — з Дніпра).

Нагадаю, львівська шпа­жистка Яна Шемякіна виграла «золото» Олімпіади-2012 у бри­танському Лондоні. Можливо, свого часу олімпійські медалі привезуть до міста Лева Анна й Аліна?

Схожі новини