Передплата 2024 ВЗ

«Рух» від «Олександрії» ще не програвав

У неділю, 4 червня, «Рух» на «Арені Львів» в рамках заключного, 30-го, туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) зустрінеться з «Олександрією» (початок о 15.00 год, матч без глядачів). В цей же день «Львів» проведе заключний виїзний матч у Ковалівці з «Колосом» (початок о 15.00 год). Рухівцям, які знаходяться на межі із зоною перехідних матчів з командами першої ліги, потрібно брати очки

Фрагмент матчу «Рух» - «Олександрія», який відбувся 31 жовтня 2021 року на стадіоні «Арена Львів». В атаці півзахисник рухівців Мар’ян Мисик (№17). Фото upl.ua
Фрагмент матчу «Рух» - «Олександрія», який відбувся 31 жовтня 2021 року на стадіоні «Арена Львів». В атаці півзахисник рухівців Мар’ян Мисик (№17). Фото upl.ua

«Рух» та «Олександрія» провели чотири гри в УПЛ і рухівці ще жодного разу не програвали: перемога та 3 нічиї.

Рух востаннє приймав олександрійців 31 жовтня 2021 року, коли було зафіксовано нічию — 0:0. Матч першого кола також переможця не виявив — нічия 1:1. В Олександрії рахунок відкрили господарі поля — після удару Дениса Мірошниченка, врятував гостей від поразки Ярослав Карабін, реалізувавши пенальті.

Безпрограшна домашня серія рухівців триває 5 ігор (дві перемоги та три нічиї) і до повторення клубного рекорду залишився ще один матч. «Рух» при Віталію Пономарьову вдома ще не програвав — у 5-ти іграх: дві перемоги та три нічиї. «Олександрія» ж при Руслану Ротаню провела 16 ігор, зігравши при цьому 10 раз внічию.

З особливим настроєм готується до гри Юрій Копина з «Олександрії», який свого часу провів за «Рух» рекордну у всіх турнірах кількість ігор — 109. З іншого боку, нині діючі рухівці Юрій Паньків та Олексій Довгий також раніше провели чимало ігор і за «Олександрію». Це буде ювілейний, 100-й (!), домашній матч «Руху» у всіх турнірах — в УПЛ, Першій і Другій лігах, а також в Кубку. Через дискваліфікацію не зможуть вийти на поле рухівці Таллес та Роман Дідик.

Щодо «Львова», який вже втратив прописку в УПЛ, то містяни ще жодного разу не грали внічию з «Колосом»: чотири перемоги ковалівців та дві львівського клубу. Попередній домашній матч зі «Львовом» відбувся у Ковалівці 31 жовтня 2021 року і завершився перемогою гостей з рахунком 1:0. Відзначився Олександр Романчук, якого вже немає в команді.

«Львів» і далі утримує два програшні клубні антирекордні серіали: загальний, який триває в УПЛ 12 ігор та гостьовий — 10 ігор. Загальна безгольова серія «Львова» триває 585 хвилин, а на чужому полі - 225 хвилин. Програшна серія «Колосу» триває чотири гри, а безгольова підопічних Ярослава Вишняка — 225 хвилин. «Львів» при Анатолію Безсмертному може зазнати 20-ї поразки в УПЛ.

Тим часом у львівських «Карпатах», які змагаються у Першій лізі відбулися зміни на тренерському містку. Замість Андрія Тлумака «зелено-білих» очолив відомий український фахівець, 72-річний Мирон Маркевич, який свого часу вже керував діями львівського клубу. У 1993 році під його керівництвом грали у фіналі Кубка України, єврокубках, а в 1998 році досягли свого найбільшого досягнення в УПЛ, здобувши «бронзові» медалі чемпіонату. Загалом біля керма 6-ти клубів УПЛ Маркевич провів рекордну серед усіх тренерів кількість ігор — 622 (!) матчі. В активі Маркевича і 4 матчі біля керма збірної України. Загалом різні підопічні Мирона Маркевича забивали голи у чемпіонатах України, Кубку, єврокубках і за національну збірну України. Усі 1163 м’ячі було проведено в 792-х матчах, в яких команди Маркевича перемагали 399 разів, грали внічию — 189 і програвали в 204 іграх.

Схожі новини