Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Рух» може випередити «Минай»

У четвер, 25 травня, «Рух» на Закарпатті в рамках 28-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) протистоятиме «Минаю» (початок о 13.00 год). Якщо переможуть рухівці, то випередять минайців у турнірній таблиці і вийдуть із зони перехідних ігор. В цей же день «Львів», який вже втратив прописку в УПЛ, на стадіоні СКІФ прийматиме «Чорноморець» (початок о 14.00 год, матч без глядачів)

Фрагмент матчу «Рух» - «Минай», який відбувся 14 листопада 2022 року на стадіоні «Арена Львів». В атаці нападник рухівців Ярослав Карабін. Фото upl.ua
Фрагмент матчу «Рух» - «Минай», який відбувся 14 листопада 2022 року на стадіоні «Арена Львів». В атаці нападник рухівців Ярослав Карабін. Фото upl.ua

«Минай» та «Рух» провели вже шість ігор в УПЛ і рухівці ще жодного разу не програвали: дві перемоги та чотири нічиї. «Рух» востаннє грав на полі «Минаю» ще 1 листопада 2020 року і зіграв внічию 0:0. Загалом на полі минайців свої обидва матчі рухівці завершували внічию. Матч першого кола у Львові, який відбувся 14 листопада минулого року, також переможця не виявив — 1:1.

Цього разу на Закарпаття «жовто-чорні» вирушать із безвиграшною гостьовою серією, яка триває в чемпіонаті 6 матчів (нічия та п’ять поразок) і до повторення клубного антирекорду ще одна гра. Безнічийна серія «Минаю» триває 4 гри: по дві перемоги та поразки. «Рух» при Віталію Пономарьову в гостях ще не перемагав — у 5-ти іграх: нічия та чотири поразки. Керманич «Минаю» Володимир Шаран біля керма різних клубів може зазнати 100-ї поразки в УПЛ. З особливим настроєм готуються до західного дербі досвідчені гравці «Минаю» Олександр Бандура та Дмитро Нємчанінов, які свого часу виступали і за рухівців.

Щодо «Львова», то після поразки в минулому турі у від «Руху» підопічні Анатолія Безсмертного втратили усі шанси на виступ в УПЛ в наступному сезоні. Раніше «містяни» та «Чорноморець» провели 6 ігор в чемпіонатах: три перемоги львівського клубу, одна нічия та дві вікторії одеситів. Востаннє «Львів» приймав «моряків» 23 лютого 2019 року і поступився з рахунком 0:1.

«Львів» утримує два програшні клубні антирекордні серіали: загальний, який триває в УПЛ 10 ігор і домашній — 5 ігор. Загальна безгольова серія «містян» триває 405 хвилин, а на своєму полі - 304 хвилини. «Чорноморець» може здобути 100-ту гостьову перемогу в УПЛ. Можливо нарешті заб'є свій 100-й гол в чемпіонатах нападник «чорно-синіх» Олександр Гладкий. Через перебір жовтих карток пропустить гру один з ключових гравців «Чорноморця» Олександр Демченко.

Тим часом «Карпати» провели передостанню гру в групі «Чемпіонська» Першої ліги. У Черкасах «зелено-білі» зазнали несподіваної великої поразки від місцевого клубу «ЛНЗ» з рахунком 1:4. В складі карпатівців відзначився Артур Рябов. «Карпати» перебувають на 5-му місці у турнірній таблиці і в суботу, 27 травня, у Львові прийматимуть «Оболонь» (початок о 14.00 год, гра без глядачів), яка разом з «Поліссям» вже здобули путівки до УПЛ. Карпатівцям залишилися лише теоретичні шанси на місце у зоні перехідних ігор. Для цього підопічним Андрія Тлумака треба перемагати «пивоварів» з великими рахунком, а конкурентам з «Металурга» зазнати великої поразки в Тернополі від «Ниви».

Схожі новини