Передплата 2024 «Добрий господар»

Українка Калініна — у півфіналі «тисячника» у Римі!

У чвертьфіналі турніру категорії WTA 1000 уродженка Нової Каховки зіграла найдовший матч у кар'єрі, який тривав 3 години й 41 хвилину

У чвертьфіналі Ангеліна Калініна віддала стільки сил, що після завершення гри їх забракло навіть на те, аби порадіти... Фото Jimmie48.
У чвертьфіналі Ангеліна Калініна віддала стільки сил, що після завершення гри їх забракло навіть на те, аби порадіти... Фото Jimmie48.

26-річна українська тенісистка Ангеліна Калініна вийшла до півфіналу турніру престижної категорії WTA 1000 у Римі (Італія). У чвертьфіналі Калініна, яка до початку змагань у Вічному місті була у рейтингу WTA лише 47-ю, перемогла тенісистку з Бразилії Беатріс Хаддад Маю (номер 15 у світовому рейтингу) — 6:7, 7:6, 6:3. Поєдинок, що був справжнім тенісним трилером, тривав 3 години й 41 хвилину — найдовше не лише у кар'єрі Ангеліни, а й цього сезону у турі WTA (Жіночої тенісної асоціації).

Попри значно нижчу позицію у рейтингу, фавориткою перед півфіналом можна було назвати Калініну. По-перше, її улюбленим покриттям кортів є саме ґрунт, а по-друге, Хаддад Маю можна назвати зручною для українки суперницею, адже раніше Ангеліна здобула у трьох матчах із Беатріс три перемоги.

Калініна розпочала дуже впевнено й повела в рахунку — спочатку 4:0, потім 5:2. Здавалося би, перший сет у кишені. Але не так сталося, як гадалося… Після того, як суперниця взяла медичний тайм-аут, Ангеліну начебто підмінили. Бразилійка не лише відіграла сетбол, а й довела партію до тайбрейку, на якому була відчутно сильнішою (7:2).

Другий сет був схожим на перший. Знову Калініна вела в рахунку (4:2), знову мала сетболи, і знову справа дійшла до тайбрейку. Але, на відміну від першого сету, на цій стадії другого сету Ангеліна зуміла нав’язати Беатріс боротьбу. І перемогла на тайбрейку з рахунком 8:6!

Після того, як бразилійка повела в рахунку 3:0, чимало вболівальників вирішили, що вже можна «зливати воду»… Але Калініна не здалася! Спочатку взяла нарешті свою подачу, а потім і подачу суперниці. І тут Хаддад Мая несподівано «попливла». Очевидно, далася взнаки величезна фізична й психологічна втома… Українка впевнено довела матч до перемоги, поставивши суперниці у третьому сеті приховану «баранку». Молодець!

Рецепт української перемоги: «Бийся, борися!»

«Почуваюся чудово, але не відчуваю ані тіла, ані ніг, — розповіла після Ангеліна Калініна після гри, інформує sport.ua. — Дякую тренеру. А також тренеру з фізпідготовки, бо ця перемога — не лише моя. Моя частина — 50 відсотків, а 50 відсотків — мій тренер із фізпідготовки. Я дуже добре почала, і думаю, це зіграло в мінус, бо я трохи розслабилася. Беатріс почала грати справді сильно, а я просто зупинилася після 5:2. Я розпочала агресивно, але потім почала втрачати гру… Звучить дуже банально — бийся, борися! Сьогодні йшлося про бойовий дух, бо дуже важко, коли програєш 0:3, бути впевненим і все ще вірити, що виграєш».

Перший у кар'єрі Ангеліни Калініної вихід до півфіналу турніру категорії WTA 1000 є наразі її найбільшим досягненням. Цей успіх дозволить українці суттєво піднятися у світовому рейтингу, тож на ґрунтовому турнірі «Великого шолому», паризькому «Ролан Ґаррос» (стартує незабаром), Калініна, ймовірно, буде «сіяною».

У п"ятницю, 19 травня, Ангеліна Калініна зіграє у півфіналі турніру в Римі з росіянкою Кудерметовою (12-та у рейтингу WTA), яка у чвертьфіналі обіграла китаянку Чжен Ціньвень. Кудерметова — типова «молотилка», але на повільному ґрунті її потужність на повну силу не працює. Головне, щоб Ангеліні вистачило «фізики». У чвертьфіналі українка віддала стільки сил, що після завершення гри їх забракло навіть на те, аби порадіти…

Схожі новини