Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Феррарі» Алена Проста піде з молотка

Пробіг у цього «демона швидкості» — лише 6 тисяч км

Із моменту першої реєстрації (1990 рік) цей Ferrari F4 наїздив лише близько 6 тисяч кілометрів. Пробіг просто "дитячий"! Фото Sotheby's.
Із моменту першої реєстрації (1990 рік) цей Ferrari F4 наїздив лише близько 6 тисяч кілометрів. Пробіг просто "дитячий"! Фото Sotheby's.

10−12 травня аукціонний дім Sotheby’s виставить на продаж спортивне купе F40, що належало знаменитому французькому автогонщику, чотириразовому чемпіону світу в перегонах «Формула 1» Алену Просту.

За підсумками чемпіонату світу в класі «Формула-1» 1989 року, Ален Прост, що виступав тоді за «стайню» McLaren, став триразовим чемпіоном планети, а відтак одним із найбільш титулованих пілотів в історії цього виду спорту. Ален Прост вирішив тоді покинути команду «Макларена» й приєднався до «стайні» Ferrari. Як бонус до свого контракту Ален Прост одержав Ferrari F40 — автомобіль, виготовлений до 40-річного ювілею легендарного італійського виробника суперкарів.

Від нуля до сотні - за 4,2 секунди

Саме цей червоний «Феррарі» можна буде придбати під час аукціону, який організує у травні Sotheby’s. За даними аукціонного дому, автомобіль просто в ідеальному стані, мовляв, Ален Прост на ньому практично не їздив і дуже швидко продав. Загалом цей суперкар мав кількох власників, але, згідно з документами, з моменту першої реєстрації 1990 року цей Ferrari F4 проїхав лише близько 6 тисяч кілометрів. Пробіг просто «дитячий»!

Унікальна автівка зберегла оригінальні шасі, двигун, коробку передач і кузов, розроблений дизайнерською компанією Pininfarina. Як стверджують експерти Sotheby’s, цей «Феррарі» залишається «демоном швидкості».

Суперкар оснащений п’ятиступеневою механічною коробкою передач і двигуном V-2 з подвійним турбонадувом, об'ємом 9,8 літра й потужністю аж у 471 «коня». Від нуля до 100 кілометрів на годину цей «Феррарі» розганяється усього за 4,2 секунди.

Як вважають у Sotheby’s, Ferrari F40 Алена Проста можна буде продати за 2,75−3,3 мільйона доларів США.

Схожі новини