Передплата 2024 «Добра кухня»

Чи продовжиться програшний серіал «Львова»?

У середу, 3 травня, «Львів» на стадіоні СКІФ зіграє матч 24-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) проти «Олександрії» (початок о 14.00 год, матч без глядачів). А в четвер «Рух» у Києві в статусі гостей протистоятиме «Металісту 1925» (початок о 13.00 год,)

Фрагмент матчу «Львів» - «Олександрія», який відбувся 15 серпня 2021 року на стадіоні «Арена Львів». У грі захисник містян Енес Махмутовіч та півзахисник олександрійців Кирило Ковалець (праворуч). Фото upl.ua
Фрагмент матчу «Львів» - «Олександрія», який відбувся 15 серпня 2021 року на стадіоні «Арена Львів». У грі захисник містян Енес Махмутовіч та півзахисник олександрійців Кирило Ковалець (праворуч). Фото upl.ua

Раніше «Львів» вже 12 разів зустрічався з «Олександрією» і лише тричі святкував перемоги. Ще 5 ігор завершувалися внічию і чотири рази перемога була на боці олександрійців. Попередня домашня гра «Львова» з «Олександрією» поля відбулася 15 серпня 2021 року і завершилася внічию — 1:1. На гол бразильця Ренана Олівейри гості відповіли влучним ударом аргентинця Клаудо Спінеллі. Обидвох легіонерів вже немає у своїх командах. Матч першого кола поточного чемпіонату закінчився перемогою «Олександрії» — 2:0. У складі олександрійців відзначилися Владислав Калітвінцев та Андрій Цуріков. Пропускна серія «Львова» з «Олександрією» триває в УПЛ 6 ігор — 8 голів.

Цього разу «Олександрія» може забити 350-й гол в УПЛ (ще 1 м’яч). Програшний клубний рекордний серіал «Львова» в чемпіонаті триває 6 ігор, а безвиграшна серія — 8 ігор: нічия та сім поразок. Безвиграшна гостьова серія «Олександрії» продовжується 7 ігор: 4 нічиї та 3 поразки. Це буде 10-й матч головного тренера олександрійців Руслана Ротаня в УПЛ.

Історія зустрічей «Руху» та «Металіста 1925» в УПЛ нараховує наразі дві гри: одна перемога металістів та нічия. Востаннє рухівці грали на полі «Металіста 1925» 25 липня 2021 року і поступилися з рахунком 1:2. В складі харківського клубу голи забивали Дмитро Криськів та Юрій Батюшин, у львівського — Орест Кузик. Усіх авторів голів вже немає у нинішніх заявках клубів. Матч першого кола поточного сезону завершився внічию з рахунком 1:1. Першим відзначився нинішній капітан «Рух» Олексій Довгий, а врятував харків'ян від поразки капітан металістів Артем Габелок.

Безвиграшна серія «Руху» продовжується 8 ігор: три нічиї та 5 поразок. «Рух» утримує дві гостьові клубні рекордні серії: програшну, яка триває 4 гри та пропускну — 7 ігор. Домашня безгольова серія «Металіста 19 252 триває 281 хвилину. «Рух» при Віталію Пономарьову в чемпіонаті ще не перемагав — у 6-ти матчах: три нічиї та три поразки.

Тим часом «Карпати» під керівництвом Андрія Тлумака провели четверту гру в групі «Чемпіонська» Першої ліги і в Києві на останніх секундах компенсованого часу зуміли вирвати перемогу над «Оболонню» з рахунком 2:1. Авторами карпатівських голів стали Олексій Хобленко та Іван Бобко. «Карпати» перебувають на 3-му місці у турнірній таблиці і в неділю, 7 травня, в гостях гратимуть з кременчуцьким «Кременем» (початок — о 13.30 год).

Схожі новини