Передплата 2024 «Добра кухня»

«Рух» вдома ще не перемагав полтавчан

У п’ятницю, 28 квітня, «Львів» в гостях зіграє матч 23-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) проти «Вересу» (початок о 13.00 год). А в суботу «Рух» на «Арені Львів» прийматиме «Ворсклу» (початок о 15.00 год, матчі без глядачів). Обом львівським клубам, враховуючи їх перебування у зоні вильоту до першої ліги, потрібно лише перемагати

Фрагмент матчу «Рух» - «Ворскла», який відбувся 4 грудня 2021 року на стадіоні «Арена Львів». У грі нападник рухівців Юрій Климчук та захисник ворсклян Сергій Яворський (№13). Фото upl.ua
Фрагмент матчу «Рух» - «Ворскла», який відбувся 4 грудня 2021 року на стадіоні «Арена Львів». У грі нападник рухівців Юрій Климчук та захисник ворсклян Сергій Яворський (№13). Фото upl.ua

У західному дербі «Львів» лише третій раз зустрінеться з «Вересом», а попередні дві гри завершувалися лише перемогами рівнян. Попередня гра «Вересу» з львівським клубом в статусі господарів поля відбулася 13 вересня 2021 року у Луцьку і завершилася перемогою господарів поля — 1:0. Автором єдиного взяття воріт став Валерій Кучеров. Матч першого кола поточного чемпіонату закінчився вже більш переконливою перемогою «червоно-чорних» — 3:1. У складі «Вересу» відзначилися Микола Гайдучик, Семен Вовченко та Станіслав Шарай, у містян — Владислав Бугай.

До нової зустрічі обидва клуби підійшли зі своїми затяжними негативними серіалами. «Верес» не перемагає впродовж рекордних для клубу 11-ти ігор: 4 нічиї та 7 поразок. Для керманича рівнян, вихованця львівського футболу Юрія Вірта це буде 60-й тренерський матч в УПЛ. Безвиграшна серія «Львова» триває 7 ігор: нічия та шість поразок. Програшний серіал головного тренера містян Анатолія Безсмертного в УПЛ триває 5 ігор і до повторення клубного рекорду один матч.

Футбольні шляхи «Руху» та «Ворскли» перетиналися в чемпіонатах вже п’ять разів, у яких двічі перемоги святкували полтавчани, один раз — рухівці і двічі були зафіксовані нічиї. «Рух» найбільше голів за матч пропустив у своїй дебютній грі в УПЛ саме від «Ворскли» — 2:5. Цікаво, що обидві «мирові» суперників були зафіксовані лише у Львові. Востаннє рухівці приймали ворсклян 4 грудня 2021 року і голів тоді так ніхто і не дочекався — 0:0. Матч першого кола нинішнього сезону відбувся в закарпатському Минаю і завершився перемогою «Руху» з рахунком 1:0 — після влучного удару Олексія Довгого.

«Рух» не пропускає голів від «Ворскли» вже впродовж 209 хвилин. З іншого боку, до суботньої гри полтавчани, яких очолює Віктор Скрипник, перемагають в чемпіонаті впродовж 3-х ігор підряд. Загальна ж безвиграшна серія «Руху» продовжується 7 ігор: дві нічиї та п’ять поразок. На своєму полі «жовто-чорні» не перемагають впродовж 5-ти ігор: чотири нічиї та поразка і до повторення клубного рекорду лише одна гра. «Рух» при Віталію Пономарьову в чемпіонаті ще не перемагав — у 5-ти матчах: дві нічиї та три поразки.

Тим часом «Карпати» під керівництвом Андрія Тлумака провели третю гру в групі «Чемпіонська» Першої ліги і на своєму полі зіграли внічию 1:1 з черкаським «ЛНЗ». Автором єдиного голу став один з найдосвідченіших карпатівців Денис Кожанов. «Карпати» перебувають на 4-му місці у турнірній таблиці і в суботу, 29 квітня, в Києві гратимуть зі своїми конкурентами за путівки в УПЛ та лідерами групи з «Оболоні» (початок — о 15.30 год.).

Схожі новини