Передплата 2024 ВЗ

Чи продовжить Артем Довбик гольовий серіал з «Рухом»?

У неділю, 23 квітня, «Львів» на стадіоні «СКІФ» зіграє матч 22-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) проти «Металіста 1925» (початок о 13.00 год, матч без глядачів). А в понеділок «Рух» в Ужгороді в статусі гостей протистоятиме одному з лідера чемпіонату «Дніпру-1» (початок о 13.00 год)

Фрагмент матчу «Дніпро-1» - «Рух», який відбувся 21 серпня 2021 року на стадіоні «Дніпро-Арена». У грі захисник дніпрян Володимир Адамюк (ліворуч) та нападник рухівців Юрій Климчук. Фото upl.ua
Фрагмент матчу «Дніпро-1» - «Рух», який відбувся 21 серпня 2021 року на стадіоні «Дніпро-Арена». У грі захисник дніпрян Володимир Адамюк (ліворуч) та нападник рухівців Юрій Климчук. Фото upl.ua

«Львів» лише третій раз зустрінеться з «Металістом 1925», а попередні дві зустрічі завершувалися внічию. Попередня домашня гра «Львова» з харківським клубом відбулася 19 вересня 2021 року і завершилася без забитих голів — 0:0. Матч першого кола поточного чемпіонату був вже врожайним на голи — 2:2. У складі металістів відзначилися Ярослав Мартинюк та Ростислав Русин, у містян — Владислав Бугай і один гол у свої ворота забив захисник «Металіста 1925» Микита Безуглий.

До недільної зустрічі обидва клуби підійшли зі своїми затяжними безвиграшними серіалами. «Металіст 1925» не перемагає впродовж рекордних для клубу 8-ми ігор: 5 нічиїх та 3 поразки. Підопічні Едмара не забивають голів впродовж 431-ї хвилини. Безвиграшна серія «Львова» триває 6 ігор: нічия та 5 поразок. Пропускний серіал підопічних Анатолія Безсмертного триває 6 ігор, причому містяни пропускають не менше двох голів за гру. Воротар «Львова» Олександр Рибка може пропустити 100-й гол в УПЛ (ще 2 м’ячі). Через дискваліфікацію пропустять цю гру Максим Грисьо («Львів») та Максим Жичиков («Металіст 1925»).

Шляхи «Дніпра-1» та «Руху» перетиналися в чемпіонатах вже чотири рази, у яких двічі перемогу святкували дніпряни, один раз — рухівці і один раз була зафіксована нічия. «Рух» одну з 3-х своїх найбільших перемог в УПЛ здобув саме з «Дніпром-1» — 4:1 (12.12.2020 р.). Рухівці найбільше голів в одній грі чемпіонату забили саме у ворота «Дніпра-1» — 4 м’ячі. Попередня домашня зустріч дніпрян з «жовто-чорними» відбулася 21 серпня 2021 року і завершилася перемогою господарів поля — 2:0. Голи забивали Данило Ігнатенко та Олександр Назаренко.

Безпрограшна серія «Дніпра-1» в матчах з «Рухом» триває в УПЛ 3 гри: дві перемоги та нічия. Дніпряни забивають голи у всіх особистих зустрічах з рухівцями. Безвиграшна серія «Руху» продовжується 6 ігор: дві нічиї та чотири поразки. «Рух» на полях суперників пропускає голи впродовж 6-ти ігор, а не забиває гостьових голів 284 хвилин підряд. Гольова серія кращого бомбардира чемпіонату Артема Довбика з «Дніпра-1» триває 3 гри — 6 голів. Не зможе вийти на поле нігерійський легіонер «Руху» Вів Соломон-Отабор, який в минулому матчі з «Інгульцем» побачив від арбітра червону картку.

Обидві львівські команди перед цим туром перебувають у «зоні вильоту» з УПЛ до першої ліги. Тож очки «Львову» та «Руху» потрібно набирати, особливо «містянам».

Схожі новини