Передплата 2024 «Добрий господар»

«Рух» ще не забивав голів у ворота «Динамо»

У суботу, 14 квітня, «Рух» на «Арені Львів» зіграє матч 21-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) проти «Динамо» (початок о 15.00 год). А в неділю «Львів» на цьому ж стадіоні в статусі гостей протистоятиме лідеру чемпіонату «Шахтарю» (початок о 14.00 год, обидва матчі без глядачів)

Фрагмент матчу «Рух» - «Динамо», який відбувся 25 вересня 2021 року на стадіоні «Арена Львів». У грі півзахисник рухівців Богдан Бойчук (№23) та динамівець Володимир Шепелєв (№8). Фото upl.ua
Фрагмент матчу «Рух» - «Динамо», який відбувся 25 вересня 2021 року на стадіоні «Арена Львів». У грі півзахисник рухівців Богдан Бойчук (№23) та динамівець Володимир Шепелєв (№8). Фото upl.ua

«Динамо» — незручний суперник для «Руху». Раніше в УПЛ суперники провели 4 гри, в яких кожного разу перемогу святкували динамівці. Більше того, рухівці не змогли забити у ворота столичного клубу хоча б одного голу, а пропустили 10 м’ячів. Попередня домашня зустріч «Руху» з «Динамо» відбулася 25 вересня 2021 року і завершилася перемогою гостей з рахунком 2:0. В складі динамівців відзначилися Віктор Циганков та Денис Гармаш.

До суботньої зустрічі обидва клуби підійшли зі своїми затяжними серіалами. Динамівці на полях суперників забивають голи в УПЛ впродовж 17-ти ігор — 35 м’ячів. Безнічийна серія підопічних Мірчі Луческу продовжується 6 ігор: чотири перемоги та дві поразки, а в гостях — 14 ігор: дванадцять перемог та дві поразки. Динамівці зберігають свої ворота «сухими» впродовж 187-ми хвилин, а на полях суперників — 298 хвилин.

Натомість безгольовий серіал «Руху» триває 374 хвилини. У керманича «жовто-чорних» Віталія Пономарьова після минулого туру появилися ще й кадрові проблеми. Через дискваліфікацію пропустять гру бразилець Едсон, Марко Сапуга та Богдан Слюбик. З іншого боку, відбув дискваліфікацію (3 гри) один з лідерів «Динамо» Віталій Буяльський.

Для «Львова» та «Шахтаря» за цей тиждень це вже друга зустріч на «Арені Львів». Минулого вівторка «гірники» не без проблем здобули перемогу з рахунком 2:1, забивши переможний гол лише на четвертій хвилині компенсованого до матчу часу — після удару венесуельця Кевіна Келсі. Переможна серія «Шахтаря» в матчах з «містянами» на своєму полі триває в чемпіонатах 4 гри, причому усі вікторії з великим (!) рахунком.

Востаннє «Шахтар» приймав «Львів» 3 грудня 2021 року в Києві і переміг з розгромним рахунком 6:1. «Львів» однієї з трьох своїх найбільших поразок в УПЛ зазнав саме у цій грі. Серед авторів голів обох клубів діючими нині гравцями залишилися лише Тарас Степаненко та Артем Бондаренко з «Шахтаря». Зрештою, через перебір жовтих карток капітан «гірників» Степаненко в неділю не зможе вийти на поле.

Гольова серія «Шахтаря» в матчах зі «Львовом» триває 9 ігор — 32 голи. Підопічні Ігора Йовічевіча забивають голи в УПЛ впродовж 19-ти (!) ігор — 60 м’ячів. Безвиграшна ж серія «Львова» триває 5 ігор: нічия та чотири поразки і як наслідок — останнє місце у турнірній таблиці чемпіонату.

Схожі новини