Передплата 2024 «Добра кухня»

«Карпати» вступають у боротьбу за вихід до УПЛ

8 квітня «зелено-білі» прийматимуть кременчуцький «Кремінь»

Головний тренер “Карпат” Андрій Тлумак налаштовує своїх підопічних на виконання максимальних турнірних завдань. Фото fckarpaty.org.ua
Головний тренер “Карпат” Андрій Тлумак налаштовує своїх підопічних на виконання максимальних турнірних завдань. Фото fckarpaty.org.ua

У суботу, 8 квітня, після чотиримісячної перерви відновлюються матчі у другому за рангом футбольному дивізіоні України — Першій лізі. Львівські «Карпати» у цей день прийматимуть кременчуцький «Кремінь» (початок — 17.00, матч без глядачів).

Нагадаємо, після першо­го етапу сезону-2022/2023 переможцем Групи, А ста­ло житомирське «Полісся», а Гру­пи Б — черкаський ЛНЗ. До Групи «Чемпіонська» потрапили за під­сумками першого етапу й львів­ські «Карпати», які під керівни­цтвом головного тренера Андрія Тлумака посіли у своїй групі друге місце.

Із Групи А, крім «Полісся» й «Кар­пат», до Групи «Чемпіонська» ви­йшли «Епіцентр» (Кам'янець-Подільський) і «Нива» (Тернопіль). А з Групи Б, крім ЛНЗ, за путівки до Української Прем'єр-ліги (УПЛ) бо­ротимуться «Оболонь» (Київ), «Кре­мінь» (Кременчук) і «Металург» (За­поріжжя).

Команди вийшли до вирішаль­ного раунду з очками, набраними у матчах між собою у Групах, А і Б. Тож гратимуть лише з командами іншої групи — у два кола, вдома та в гос­тях. Тобто навесні команди зігра­ють ще по 8 матчів, а базова дата за­ключного туру — 27 травня.

Згідно з регламентом, два пере­можці Групи «Чемпіонська» прямо вийдуть до УПЛ, а команди, що по­сядуть третє й четверте місця, гра­тимуть перехідні матчі з командами, які посядуть відповідно 14-те й 13-те місця в УПЛ.

Під час зимової перерви покину­ли «Карпати» Андрій Ткачук, який пе­рейшов до «Металіста 1925», і Юрій Репета. Натомість новачками «зеле­но-білих» стали шість футболістів, які мають чималий досвід виступів у різних клубах УПЛ. Це воротар Олек­сандр Ільющенков — зі «Львова», за­хисник Тарас Саків — із «Інгульця», півзахисники Іван Бобко — з «Чорно­морця», Данило Книш — із «Металіс­та», Сергій Горбунов — із «Дніпра-1», а також нападник Олексій Хобленко — з «Кривбасу».

Під час тренувальних зборів «Кар­пати» у Львові й на полях Закарпат­тя провели 13 матчів. В останньому спарингу «зелено-білі» з рахунком 3:0 перемогли багаторазового чем­піона Львівщини, «Юність» із Верх­ньої Білки.

У понеділок, 3 квітня, усіх новачків «Карпат» представили вболівальни­кам і ЗМІ директор «Карпат» Степан Юрчишин і головний тренер «зеле­но-білих» Андрій Тлумак. Вони наго­лосили, що у «Карпат» одне завдан­ня — вихід до УПЛ.

Перша ліга

Група «Чемпіонська»

I В Н П М О

1. «Оболонь» 6 5 1 0 10−1 16

2. «Полісся» 6 5 1 0 11−3 16

3. ЛНЗ 6 2 2 2 5−4 8

4. «Епіцентр» 6 2 2 2 5−6 8

5. «Металург» 6 2 1 3 10−10 7

6. «КАРПАТИ» 6 2 0 4 3−7 6

7. «Нива» Т 6 0 3 3 2−5 3

8. «Кремінь» 6 0 2 4 4−14 2

Схожі новини