Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Мірча Луческу 100-й «динамівський» матч проведе у Львові

У неділю, 2 квітня, «Львів» на стадіоні СКІФ зіграє матч 19-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) проти «Динамо» (початок о 13.00 год, матч без глядачів). Для Мірчі Луческу поєдинок у Львові стане для нього 100-м (!) у всіх турнірах за час перебування біля керма «Динамо». У цей же день «Рух» у Києві в статусі гостей протистоятиме «Зорі» (початок о 15.00 год)

Фрагмент матчу «Динамо» - «Львів», який відбувся 11 вересня минулого року у Львові на стадіоні «Арена Львів». У грі автор єдиного у грі голу динамівець Віталій Буяльський (№29) та воротар «містян» Олександр Ільющенков, який взимку вже перейшов до «Карпат»
Фрагмент матчу «Динамо» - «Львів», який відбувся 11 вересня минулого року у Львові на стадіоні «Арена Львів». У грі автор єдиного у грі голу динамівець Віталій Буяльський (№29) та воротар «містян» Олександр Ільющенков, який взимку вже перейшов до «Карпат»

Історія зустрічей «Львова» та «Динамо» налічує вже 14 ігор, в яких 11 разів перемагали динамівці, двічі - «містяни» та одного разу була зафіксована нічия. Востаннє «Львів» приймав «Динамо» ще 16 жовтня 2021 року і поступився з великими рахунком 1:4. Цікаво, що тоді першими відкрили рахунок господарі поля — після удару Чір'яка, а потім забивали голи лише гості: Гармаш (двічі), Буяльський та Циганков. Матч першого кола нинішнього чемпіонату також відбувся у Львові, коли «Динамо» в ролі господарів перемогло на «Арені Львів» з рахунком 1:0. Загалом програшна серія «містян» в поєдинках з динамівцями з 28 квітня 2019 року продовжується 8 ігор (м'ячі 4−22).

До Львова «Динамо» вирушить з двома клубними затяжними серіалами. Підопічні Мірчі Луческу на полях суперників забивають голи в УПЛ впродовж 16-ти ігор — 33 м’ячі та обходяться без нічиїх 13 ігор: 11 перемог та 2 поразки. На стадіоні СКІФ відбудеться повернення Анатолія Безсмертного на тренерську лаву «Львова», діями якого він вже керував у 16-ти матчах чемпіонатів. Через дискваліфікацію не братиме участі у грі динамівець Буяльський.

«Зоря» та «Рух» провели наразі чотири гри в УПЛ: двічі перемоги святкував луганський клуб, один раз — львівський та одного разу була «мирова». При цьому «Рух» у попередньому гостьовому матчі проти «Зорі», який відбувся ще 25 жовтня 2020 року, зазнав однієї з двох своїх найбільших поразок в УПЛ — з рахунком 0:4. Тоді голи забивали Гладкий, Кочергін, Іванісеня та іранець Аллахяр, причому усіх голеадорів вже немає в команді. Загалом «Зоря» забиває голи у всіх матчах з «Рухом».

До нового протистояння суперники підійшли з полярними серіями в чемпіонаті. «Зоря» не програє в УПЛ впродовж 7-ми ігор: 4 перемоги та 3 нічиї, а рухівці пропускають голи впродовж рекордних для клубу 9-ти ігор — 12 голів. При цьому безгольова серія «Руху» триває 194 хвилини. На стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського відбудеться дебютний матч Віталія Пономарьова в статусі головного тренера клубу УПЛ, де свого часу він в статусі асистента арбітра провів 61 гру. До цього Пономарьов успішно очолював юнацьку команду «рухівців».

Тим часом готуються до другої частини сезону і львівські «Карпат», «Зелено-білі» провели ще два контрольні матчі. Спочатку підопічні Андрія Тлумака на завершення закарпатських зборів експериментальним складом з рахунком 0:1 поступилися представнику другої ліги ФК «Хуст». А 25 березня «Карпати» у Рівному зіграли благодійний матч з командою УПЛ «Верес» і перемогли з рахунком 3:0. Голи в «зелено-білих» забивали Юрій Тлумак, Ігор Дуць і один раз у свої ворота «зрізав» м’яч захисник «червоно-чорних» Олександр Лебеденко. Стали відомі і дати стартового туру групи «Чемпіонська» у Першій лізі. «Карпати» першу офіційну весняну гру проведуть 8 квітня вдома, приймаючи «Кремінь» (Кременчук).

Схожі новини