Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Мессі, Мбаппе чи Бензема?

Хтось із них стане найкращим футболістом 2022 року за версією ФІФА

Зліва направо: Ліонель Мессі, Кіліан Мбаппе й Карім Бензема. Фото EPA
Зліва направо: Ліонель Мессі, Кіліан Мбаппе й Карім Бензема. Фото EPA

До фінальної трійки претендентів на титул «Найкращий гравець» 2022 року за версією ФІФА (Міжнародної федерації футбольних асоціацій) увійшли тільки нападники. Причому двоє з них представляють французький ПСЖ.

Це Ліонель Мессі, який разом зі збірною Аргентини виграв Мундіаль-2022 у Катарі, та найкращий бомбардир того турніру, француз Кіліан Мбаппе. А третім у цій славній компанії є ще один француз — нападник мадридського «Реала» Карім Бензема.

Без сумніву, очевидним фаворитом у цьому атакувальному тріо є Ліонель Мессі. Його внесок у перемогу збірної Аргентини на головному турнірі минулого року, Мундіалі-2022 у Катарі, переоцінити важко…

Нагадаємо, 2020-го й 2021-го «Найкращим гравцем» року ФІФА визнавала польського форварда Роберта Лєвандовського, який тоді виблискував у мюнхенській «Баварії». Однак після того, як «Лєви» перейшов до іспанської «Барселони», грає вже не настільки потужно. Не вразив Роберт, як і вся збірна Польщі, й на Кубку світу в Катарі… До попереднього списку з 14 претендентів на титул «Найкращого гравця» за версією ФІФА Роберт увійшов, але шансів потрапити до фінальної трійки не мав.

«Найкращого футболіста року ФІФА визначає з 1991-го. У 2010−2015 роках авторитетне видання France Football і ФІФА нагороджували лавреата разом — «Золотим м’ячем ФІФА», але з 2016 року опитування щодо найкращих футболістів року знову проводять окремо. Утім, після того, як Мессі уперше став чемпіоном світу, аргентинець має прекрасні шанси тріумфувати в обох престижних конкурсах.

Церемонія нагородження футбольних лавреатів минулого року за версією ФІФА відбудеться 27 лютого в Парижі (Франція).

Схожі новини