Передплата 2024 «Добра кухня»

Домашні матчі збірної України у Лізі націй – у Польщі

11 червня «синьо-жовті» приймуть Вірменію, 14-го – Ірландію

На жаль, фартова для футбольної збірної України “Арена Львів” не побачить у червні два поєдинки “синьо-жовтих” у Лізі націй, які мали відбутися на львівському стадіоні. Як розповів президент Української асоціації футболу (УАФ) Андрій Павелко, збірні Вірменії та Ірландії команда Олександра Петракова прийме у Польщі.

За словами Павелка, “є варіант про­вести умовно домашні ігри з Вірмені­єю та Ірландією, які пройдуть у рамках Ліги націй у червні, у різних містах Польщі, – щоб наші вболівальники змогли прийти й підтримати нашу збірну”. Нагадаємо, у червні наша головна команда має зіграти у Лізі націй УЄФА три матчі: на виїзді – зі збір­ною Ірландії (8 червня), вдома – зі збірними Вірменії (11 червня) та Ірландії (14 червня).

“Це ініціатива президента УАФ Андрія Па­велка – якщо через воєнний стан не буде можливості провести ці матчі в Україні, – прокоментував ситуацію з поєдинками Ліги націй головний тренер збірної України Олек­сандр Петраков. – Павелко розмовляв із го­ловою Польського футбольного союзу. Я по­годився. Польща для мене фартова! 2019 року ми там грали в Лодзі у фіналі чемпіонату світу (U-20. Авт.) Можна навіть зіграти на тих самих стадіонах, від 15 до 18 тисяч місць. Українці прийдуть за нас повболівати”.

Наставник «синьо-жовтих» також розповів про підготовку збірної України до матчу плей-оф Мундіалю-2022 проти збірної Шотлан­дії (1 червня, Ґлазґо): “Мені зателефонував головний тренер “Динамо” Мірча Луческу: “Хлопці під моїм наглядом зіграють по 45 хви­лин і приїдуть до тебе”. Я поміркував і вирі­шив відпустити їх. Динамівці зіграють 4 трав­ня з швейцарським “Базелем” і 5-го будуть на місці... Президент УЄФА Александер Чеферін нам дуже допоміг у ці важкі часи. База у Сло­венії нова, і поля поруч. Від Любляни 20 км, від аеропорту – 10. Усі умови, тільки готуйся до матчів. 30 травня зможемо з Любляни ви­летіти до Шотландії. Я просив, щоб запропо­нували зіграти з нами контрольний матч збір­ній Англії. Але Ґарет Саутґейт збирає команду 30 травня. Не встигаємо вкластися в терміни, тож матчу не буде. Я попросив звернутися до Північної Ірландії. У них раніше завершується чемпіонат… Шукаємо варіанти наразі, щоб зі­грати 26 травня. Якраз зберуться всі наші ле­гіонери – з Англії, Італії, Бельгії”.

Національна збірна України з футболу

(гравці клубів УПЛ, запрошені на тренувальний збір до словенської Любляни)

Воротарі: Георгій Бущан (“Динамо”), Андрій П’ятов, Анатолій Трубін (“Шахтар”), Дмитро Різник (“Ворскла”).

Захисники: Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Олександр Сирота, Денис Попов (“Динамо”), Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Віктор Корнієнко, Валерій Бондар, Юхим Конопля (“Шахтар”).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Михайло Мудрик (“Шахтар”), Сергій Сидорчук, Віктор Циган­ков, Микола Шапаренко, Віталій Буяльський, Денис Гармаш (“Динамо”), Сергій Булеца (“Зоря”), Олександр Піхальонок, Олексій Гуцуляк (“Дніпро-1”).

Нападники: Артем Довбик (“Дніпро-1”), Артем Беседін (“Динамо”).

Читайте також: Тенісний Вімблдон - без росіян і білорусів

Схожі новини