Передплата 2024 «Добрий господар»

"Синьо-жовті" зберуться у Любляні

Один із дебютантів збірної України - ексфутболіст львівських "Карпат" Олексій Гуцуляк

Як повідомив президент Української асоціації футболу (УАФ) Андрій Павелко, тренувальний збір національної команди відбудеться у словенській Любляні. За словами наставника "синьо-жовтих" Олександра Петракова, гравці збірної, які виступають у клубах Української прем'єр-ліги (УПЛ), зберуться у Любляні наприкінці квітня.

Любляну як місце тренувального збору нашої головної команди, розповів президент УАФ, особисто запропонував президент УЄФА, словенець Олександр Чеферін. За словами Андрія Павелка, він вдячний "колегам із Федерації футболу Словенії, які надають найкращі умови для підготовки нашої збірної".

"Плануємо зібратися без "легіонерів", - розповів про підготовку до матчу плей-оф до Мундіалю-2022 у Катарі проти збірної Шотландії головний тренер збірної України Олександр Петраков. - Важливо зібратися 29 квітня, щоб ми змогли як слід підготуватися до надважливого матчу з Шотландією та наступних офіційних матчів. У червні на нас чекає насичений ігровий календар, а тому звичного за часом збору буде мало".

Петраков також зазначив, що контрольні поєдинки київського "Динамо" й донецького "Шахтаря" "допоможуть гравцям національної команди підійти до початку тренувального циклу в кращих кондиціях". А 29 квітня, наголосив наставник "синьо-жовтих", "уже всі разом почнемо напрацьовувати варіанти ведення гри проти суперників, кожен із яких має власний ігровий стиль".

Як інформує sport.ua, Олександр Петраков також розповів, що УАФ попросила УЄФА допомогти з організацією чотирьох контрольних поєдинків збірної України.

"Ми звернулися до УЄФА з проханням організувати нам матчі 2-го, 6-го, 10-го й 14 травня, - заявив Петраков. - А із 17 травня до нас почнуть приєднуватися перші "легіонери", у яких на той час завершаться ігри у їхніх клубах. Одними з перших зможуть приїхати Соболь, Качараба, Зубков, Яремчук… Пізніше приєднається решта хлопців, час прибуття яких залежатиме, зокрема, від успішності виступу їхніх клубів у єврокубках".

Головний тренер збірної України уже визначився з футболістами клубів УПЛ, які поїдуть на збір до словенської Любляни. Серед них двоє дебютантів - півзахисник "Шахтаря" Михайло Мудрик і його колега за футбольним амплуа з "Дніпра-1" Олексій Гуцуляк, який свого часу успішно виступав за львівські "Карпати".

Нагадаємо, півфінал Шляху А плей-оф до Мундіалю-2022 Шотландія - Україна відбудеться у Ґлазґо 1 червня. Переможець цього поєдинку вже 5 червня зіграє у Кардіфі - у фіналі Шляху А проти збірної Уельсу, яка 24 березня здолала вдома збірну Австрії (2:1). Хто у фіналі плей-оф виграє, той і здобуде омріяну путівку на чемпіонат світу в Катарі (листопад-грудень), де з четвертого "кошика" жеребкування потрапить до Групи В – разом зі збірними Англії, США та Ірану.

Національна збірна України з футболу (гравці клубів УПЛ, запрошені на збір до Словенії, що розпочнеться 29 квітня)

Воротарі: Георгій Бущан ("Динамо"), Андрій П'ятов, Анатолій Трубін ("Шахтар"), Дмитро Різник ("Ворскла").

Захисники: Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Олександр Сирота, Денис Попов ("Динамо"), Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Віктор Корнієнко, Валерій Бондар, Юхим Конопля ("Шахтар").

Півзахисники: Тарас Степаненко, Михайло Мудрик ("Шахтар"), Сергій Сидорчук, Віктор Циганков, Микола Шапаренко, Віталій Буяльський ("Динамо"), Сергій Булеца ("Зоря"), Олександр Піхальонок, Олексій Гуцуляк ("Дніпро-1").

Нападники: Артем Довбик ("Дніпро"), Денис Гармаш, Артем Беседін ("Динамо").

Читайте також: Матч плей-оф проти Шотландії - 1 червня

Схожі новини