Передплата 2024 ВЗ

Матч плей-оф проти Шотландії - 1 червня

А загалом футбольна збірна України може зіграти за два перших тижні червня навіть п'ять офіційних поєдинків!

УЄФА (Європейський союз футбольних асоціацій) офіційно визначився з датою проведення матчу плей-оф до Мундіалю-2022 між збірними Шотландії і України. Поєдинок півфіналу Шляху А, який мав відбутися у Ґлазґо 24 березня, буде зіграний у цьому шотландському місті 1 червня.

Переможець цього поєдинку плей-оф вже 5 червня зіграє у Кардіфі - у фіналі Шляху А проти збірної Уельсу, яка 24 березня здолала вдома збірну Австрії (2:1). Хто у фіналі плей-оф виграє, той і здобуде омріяну путівку на чемпіонат світу в Катарі (листопад-грудень), де з четвертого "кошика" жеребкування потрапить до Групи В – разом зі збірними Англії, США та Ірану.

Оскільки березневий матч плей-оф через війну в Україні перенесено на червень, першого місяця літа шотландці готувалися приймати українців двічі - спочатку в поєдинку плей-оф, а потім у Лізі націй УЄФА. У цьому турнірі наші збірні потрапили до Групи І Ліги В - разом із збірними Вірменії та Ірландії. У Лізі націй Шотландія і Україна мали зіграти 7 червня (також у Ґлазґо).

Бажаючи трохи розвантажити насичений календар червня, УЄФА, за інформацією шотландських ЗМІ, пропонував двом футбольним асоціаціям нестандартне рішення: нехай збірні Шотландії та України зіграють у червні не два, а лише один поєдинок між собою (у Глазго), а його результат буде зараховано відразу в двох турнірах – у плей-оф до Мундіалю-2022 у Катарі та в груповому турнірі Ліги націй УЄФА.

Однак футбольна асоціація Шотландії на такий план УЄФА не погодилася. Адже за такого сценарію позбулася би кількох мільйонів фунтів від продажу квитків на один із матчів проти збірної України... А відтак, остаточне рішення виглядає так: усі заплановані двобої відбудуться, однак дати поєдинків за участю збірної України буде змінено.

Отже, 1 червня підопічні Олександра Петракова зіграють у Ґлазґо проти збірної Шотландії у плей-оф до Мундіалю-2022 у Катарі. Якщо "синьо-жовті" шотландський бар'єр здолають, то вже 5 червня проведуть у Кардіфі поєдинок проти збірної Уельсу - фінал плей-оф, у якому визначиться володар путівки на чемпіонат світу в Катарі.

А далі на збірну України чекатимуть матчі Ліги націй - у Групі 1 Ліги В. Уже 8 червня підопічні Олександра Петракова зіграють на виїзді проти збірної Ірландії, а 11 червня - прийматимуть збірну Вірменії. Через три дні, 14 червня, "синьо-жовті" зіграють удома проти збірної Ірландії.

Наступні поєдинки у Лізі націй УЄФА національна збірна України проведе вже восени. Ось новий календар цих матчів:

  • 21 вересня: Шотландія – УКРАЇНА
  • 24 вересня: Вірменія – УКРАЇНА
  • 27 вересня: УКРАЇНА - Шотландія

Де саме "синьо-жовті" гратимуть свої домашні матчі у Лізі націй УЄФА? Раніше, до війни, планувалося, що вірменів та ірландців українці у червні приймуть у фартовому для себе місті Лева, на стадіоні "Арена Львів". Але як буде тепер, наразі не відомо. Можливо, це все-таки буде Львів, але не можна виключати й варіанту проведення цих поєдинків у сусідній Польщі.

А тим часом…

Західні букмекери вже приймають ставки на матч плей-оф Шотландія - Україна, який відбудеться 1 червня на стадіоні "Гемпден Парк" у Ґлазґо (початок - 21.45). На перемогу господарів у основний час ставки приймають із коефіцієнтом 2,30, на перемогу гостей - із коефіцієнтом 3,00. Тобто букмекери трохи більше вірять в успіх збірної Шотландії. Ставки на нічию у основний час - 3,45.

Читайте також: Два турніри – один матч?

Схожі новини