Передплата 2024 ВЗ

Нерес із «Аякса» може перейти у «Шахтар»

За бразильського нападника «гірники» мають заплатити 18 мільйонів євро

Спортивні ЗМІ навперебій повідомляють подробиці гучного трансферу, який “ось-ось” відбудеться у футбольній Українській прем’єр-лізі (УПЛ). Якщо вірити “поінформованим джерелам”, то склад донецького “Шахтаря” поповнить нападник амстердамського “Аякса”, 24-річний бразилець Давид Нерес.

Зокрема, про перехід Дави­да Нереса у “Шахтар” роз­повів “відомий інсайдер Ні­коло Скіра”. За його словами, за флангового бразильського фор­варда “Аякса” донецький клуб заплатить 18 мільйонів євро, а контракт, який Давид Нерес під­пише з “помаранчево-чорни­ми”, буде розрахований до літа 2026 року. За інформацією ж ін­ших джерел, “Аякс” одержить від “Шахтаря” за “Нереса” 17 міль­йонів євро, але матиме право на 15% від суми наступного транс­феру цього гравця.

Інформацію про те, що Давид Нерес невдовзі захищатиме ко­льори українського віцечемпіона, підтвердив агент бразиль­ського форварда Рав’єн Канхаї. “Уже майже все погоджено, по­вністю трансфер мають оформи­ти найближчим часом, – заявив агент. – У “Шахтарі” Давид хоче повернутися на топ-рівень, хоче знову показати себе в Європі”. Із цих слів пана Канхаї можна зро­бити висновок, що Нерес в “Аяк­сі” чимось не задоволений, тому й вирішив податися до клубу УПЛ. А можливо, на таке рішення бразильця вплинули привабливі умови його особистого контрак­ту з “Шахтарем”?

До “Аякса” Давид Нерес пе­рейшов узимку 2017 року з бра­зильського клубу “Сан-Паулу” – за 22 мільйони євро. Форвард, який може грати на обох флан­гах атаки, провів за нідерланд­ський клуб 180 матчів, у яких за­бив 47 голів і зробив 41 гольову передачу. А нинішнього сезону Нерес у 22 матчах за “Аякс” за­бив чотири голи (два “асисти”). Як для такого висококласного гравця, це небагато. Схоже, в “Аяксі” у Нереса справді щось не “клеїться”...

Чи заграє цей бразилець у “Шахтарі”? Напевно, так, адже за своїм стилем “гірники” чи­мось нагадують “Аякс”. Інша справа, чи заграє Нерес у нас відразу? Чи не затягнеться його адаптація?.. Нагадаємо, мину­лого року “Шахтар” придбав у “Аякса” іншого форварда, Лас­сіну Траоре з Буркіна-Фасо. Той почав забивати за “гірників”, але надовго травмувався, і повно­цінної заміни Траоре “Шахтар” до кінця осінньої частини сезо­ну так і не знайшов... Можливо, такою заміною стане Давид Не­рес?

А тим часом...

Київське “Динамо” готуєть­ся вирушити на перший після зимової відпустки тренуваль­ний збір, який відбудеться з 17 по 24 січня в іспанському регіо­ні Аліканте. На зборі заплано­вано чотири контрольні матчі. 19 січня суперником “Динамо” буде “Реал Мурсія” (Іспанія), 22 січня – “Уніон” (Люксем­бург), 26 або 27 січня – “Буде-Глімт” (Норвегія). Команда, з якою кияни зіграють 24 або 25 січня, визначиться пізніше.

Читайте також: Клуби УПЛ відновлюють підготовку до другої частини сезону

Схожі новини