Передплата 2024 «Добра кухня»

На фініші року Луцьк прийме західне дербі

"Рух" і "Верес" зустрінуться в суботу

У суботу, 11 грудня, в заключному гостьовому матчі у цьому році, в рамках 18-го туру Прем’єр-ліги (УПЛ) «Рух» зустрінеться з «Вересом», який у цьому сезоні проводить матчі в Луцьку в статусі господарів поля (початок – о 17.00 год, телеканал Футбол 2). Цього ж дня «Львів» в останній у 2021-му році домашній зустрічі прийматиме на «Арені Львів» «Ворсклу» (о 19.30 год, Футбол 2).

У короткій історії зустрічі рівненський «Верес» та «Рух» зустрічалися лише двічі, і в обох матчах перемоги з однаковим рахунком 2:1 святкували рухівці. Дебютна гра відбулася 27 серпня 2019 року у Млинові в рамках 1/32 фіналу Кубка України і усі голи були забиті у першому таймі. Першими відзначилися гості – після влучних ударів Кондракова та Климчука, на що рівняни відповіли голом престижу Соломки. А 7 серпня нинішнього року суперники вперше зустрілися і в УПЛ. І знову події розгорталися за тим же сценарієм. Рахунок відкрив нападник «Руху» Борячук, гольовий почин якого підтримав Климчук. Під кінець же першого тайму результативна атака «Вересу» завершилася голом Михайла Шестакова (за рівнян виступає ще його брат-близнюк Сергій).

До нового протистояння суперники підійшли з різними часовими серіалами. Безгольова серія «Вересу» триває в чемпіонаті 209 хвилин, а «Рух» не пропускає голів в чемпіонаті впродовж 182-х хвилин. До того ж безнічийна гостьова клубна рекордна серія рухівців триває в УПЛ 4 гри: перемога та три поразки. В складі «Вересу», який очолює вихованець львівського футболу Юрій Вірт, не зможе вийти на поле стадіону «Авангард» основний захисник Нємчанінов, який був вилучений в минулому турі.

На матч з «Ворсклою» гравці «Львова» вийдуть не в кращому настрої, адже в минулому турі на полі суперника зазнали розгромної поразки від «Шахтаря» (1:6). У Києві містяни вперше (!) в УПЛ пропустили в одній грі 6 голів, повторивши при цьому свою найбільшу поразку. «Львів» раніше вже шість разів приймав полтавську команду в чемпіонатах і має позитивний баланс ігор: три перемоги, дві нічиї та поразка. Востаннє львівська команда приймала «біло-зелених» 1 листопада минулого року і перемогла з рахунком 1:0 – після голу Нича.

На «Арені Львів» в суботу обидва суперники проведуть ювілейні матчі в УПЛ: «Ворскла» - 750-й, а «Львів» - 140-й. Полтавчани можуть зазнати 290-ї поразки в чемпіонатах України. «Львів» обходиться без нічиїх в чемпіонаті впродовж п’яти турів: три перемоги та дві поразки. Цього разу білоруський керманич львівського клубу Олег Дулуб може здобути 10-у домашню перемогу в УПЛ. Щодо кадрових проблем суперників, то через дискваліфікацію не зможуть вийти на поле люксембуржець Махмутовіч зі «Львова», а в складі «Ворскли» - Кравчук та хорват Пуцлін.

Схожі новини