Передплата 2024 ВЗ

В гості до аутсайдера

«Львів» та «Маріуполь» провели раніше вже 14 матів в УПЛ

У п’ятницю, 26 листопада, в стартовому матчі 16-го туру Прем’єр-ліги (УПЛ) «Львів» в гостях зустрінеться з «Маріуполем», який замикає турнірну таблицю чемпіонату (початок — о 19.30 год, телеканал Футбол 1). В неділю ж «Рух» прийматиме на «Арені Львів» харківський «Металіст 1925» (о 17.00 год, Футбол 1).

«Львів» та «Маріуполь» провели раніше вже 14 матів в УПЛ і львівська команда святкувала перемогу лише раз, причому в гостях — 2 травня цього року. Тоді маріупольці першими відкрили рахунок — після удару Топалова, але гравці «Львова» зусиллями Семеніва та Махмутовіча зуміли вирвати вольову перемогу. Цього разу «Львів» може здобути 20-ту гостьову перемогу в чемпіонатах.

До нового протистояння «Маріуполь» підійшов з двома затяжними серіалами. Програшна клубна антирекордна домашня серія підопічних Остапа Маркевича в УПЛ з 1 серпня триває 6 ігор. Безнічийний же серіал «Маріуполя» продовжується в чемпіонаті 14 ігор: дві перемоги та 12 поразок. «Львів» на полях суперників не знає гіркоти поразок впродовж трьох ігор: дві перемоги та нічия. Щодо кадрових втрат суперників, то через дискваліфікацію не зможуть вийти на поле у господарів поля — Очеретько і Петерман, у гостей — Романчук. До речі, саме «Маріуполь» є найбільш недисциплінованою командою поточного чемпіонату — 43 жовті та 4 червоні картки.

«Рух» та «Металіст 1925» раніше зустрічалися у першій лізі — 4 гри і в цьому сезоні вперше шляхи суперників перетнулися в УПЛ. При цьому гравці «Руху» у кожній грі з «Металістом 1925» забивають по одному голу. Саме з рухівцями харківський клуб 25 липня провів першу гру в елітному дивізіоні і зумів перемогти з рахунком 2:1. У господарів голи забивали Криськів і Батюшин, у гостей — Кузик.

Поточна безвиграшна домашня серія «Руху» в УПЛ триває 5 матчів: дві нічиї та три поразки і до повторення клубного антирекорду залишилася одна гра. Програшна ж серія «Металіста 1925» в чемпіонаті продовжується 3 гри і до повторення клубного антирекорду залишився один матч. До того ж, безгольова серія підопічних Валерія Кривенцова триває в чемпіонаті 264 хвилини. У складі команди Леоніда Кучука дискваліфікованих гравців немає, а в «Металісті 1925» через перебір жовтих карток пропускатиме гру Западня.

Тим часом львівські «Карпати» (головний тренер — Андрій Тлумак) після дванадцяти (!) підряд перемог очолюють групу «А» другої ліги (45 очок і ще гра в запасі) і продовжують боротьбу за путівку до першої ліги. Карпатівці у суботу, 27 листопада, в заключному у цьому році домашньому матчі зіграють проти одного зі своїх конкурентів — київського «Діназу», який перебуває на 3-му місці у турнірній таблиці (початок — о 17.00 год).

Читайте також: «Коли побачив яскравий кубок, одразу відчув, що буде моїм»

Схожі новини