Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Протистояння львів’ян з лідерами чемпіонату

У суботу, 20 листопада, після двотижневої перерви, викликаною матчами збірної України, відновлюються матчі Прем’єр-ліги (УПЛ)

«Рух» на київському НСК «Олімпійський» в статусі гостей зустрінеться з лідером чемпіонату донецьким «Шахтарем» (початок — о 17.00 год, телеканал Футбол 2). В цей же день «Львів» прийматиме на «Арені Львів» луганську «Зорю» (о 14.00 год, Футбол 2), яка посідає 3-е місце у турнірній таблиці.

«Рух» з різних причин востаннє проводив виїзний матч ще 1 жовтня — в Маріуполі, де востаннє і перемагав в УПЛ. Футбольні шляхи «Шахтаря» та «Руху» перетнуться лише втретє. Дебютна зустріч відбулася 23 вересня 2020 року на «Арені Львів», де рухівці зуміли сенсаційно відібрати очки у на той час діючого чемпіона — нічия 1:1. Матч другого кола відбувся 21 лютого цього року в Києві і завершився перемогою «гірників» з рахунком 2:0 — після влучних ударі бразильців Тете і Майкона.

До нового протистояння суперники підійшли з полярними серіалами. Безпрограшна серія «Шахтаря» в УПЛ триває 11 ігор: 9 перемог та 2 нічиї. «Рух» же не перемагає в чемпіонаті впродовж трьох ігор: дві нічиї та поразка. «Гірники» можуть здобути 630-ту перемогу в чемпіонатах України, а рухівці — 10-ту. Андрій П'ятов в складі «Шахтаря» може провести 300-й (!) матч в УПЛ. Натомість в у футболках «Руху» не зможуть вийти на поле дискваліфікований Олексій Сич та Андрій Борячук, який виступає за «жовто-чорних» на правах оренди в донецького клубу.

Цікавим обіцяє бути і поєдинок «Львова» та «Зорі». Львівський клуб ще жодного (!) разу у 12-ти матчах чемпіонатів не перемагав луганський клуб: 5 нічиїх та 7 поразок. А в ролі господарів поля «містяни» у 6-ти матчах не забили ще жодного (!) голу у ворота «Зорі». Востаннє львівський клуб приймав «Зорю» 26 вересня минулого року і програв з розгромним рахунком 0:5. Тоді по дублю оформили Олександр Гладкий, Артем Громов і один раз відзначився Владлен Юрченко, якого вже немає в команді.

Загалом поточна безгольова серія «Львова» в матчах із «Зорею» з 24 квітня 2019 року триває 498 (!) хвилин. І тут маємо протилежні серіали суперників. Переможна серія «Зорі» триває в УПЛ 3 гри, а програшна домашня «Львова» — також 3 матчі. Крім цього, домашня безвиграшна серія львівського клубу в чемпіонатах з 28 квітня триває 10 ігор: по п’ять нічиїх та поразок. Цього разу «Зоря» має можливість забити 700-й гол в УПЛ (ще 1 м’яч). В команді Олега Дулуба не зможе вийти на поле захисник «містян» Олексій Зозуля, який назбирав вже чотири жовті картки з початку чемпіонату.

Тим часом львівські «Карпати» (головний тренер — Андрій Тлумак) після одинадцяти (!) підряд перемог очолюють групу «А» другої ліги (42 очки і ще гра в запасі) і продовжують боротьбу за путівку до першої ліги. Карпатівці у суботу, 20 листопада, в гостях зіграють проти одного з аутсайдерів АФСК «Київ» (початок — о 15.00 год).

Схожі новини