Передплата 2024 «Добра кухня»

Чи добіжить «Шахтар» до «срібла»?

Це залежить і від «Дніпра-1»...

Хоча підопічні Ігоря Йовічевіча не претендують на єврокубки, на «гірників» мусять налаштуватися

Після дострокового завоювання київським «Динамо» золотих медалей головну увагу в чемпіонаті футбольної Прем’єр-ліги прикуто до боротьби за «срібло». Здавалося, другий рядок турнірної таблиці нікуди від донецького «Шахтаря» не втече. Але у попередньому турі підопічні Луїша Каштру несподівано програли «Олександрії», і луганська «Зоря» повернулася у «срібні» перегони.

У середу «Зоря» грала пере­несений матч 10-го туру — проти «Олімпіка». Якщо лу­ганці перемогли, то скоротили дистанцію від «Шахтаря» до одно­го очка…

У 24-му турі «Шахтар» прийма­тиме «Дніпро-1» (субота, 1 травня, 17.00). Хоча цього сезону дніпря­ни на потрапляння до єврокуб­ків уже не претендують (надто по­гано розпочали чемпіонат), дати бій «помаранчево-чорним» вихо­ванці Ігоря Йовічевіча здатні. Без сумніву, захоче себе проявити на­падник «Дніпра-1» Артем Довбик. Після того, як через травму на пів року вибув форвард «гірників» Жу­ніор Мораеш, Довбик став реаль­ним кандидатом на потраплян­ня до складу національної збірної України. Саме у поєдинку проти одного з «грандів» Довбик може довести наставнику «синьо-жов­тих» Андрієві Шевченку, що його варто взяти на Євро-2020… «Шах­тар», імовірно, гратиме «першим номером»: втрачати очки підопіч­ним Каштру не можна, а щоб пе­ремогти, треба забити. Однак по­зиційні атаки, які зараз проводять «гірники», важко назвати гостри­ми. У машині «Шахтаря» щось зла­малося… Чи полагодять? Побачи­мо у суботу. Буде цікаво.

«Зоря» ж у 24-му турі прийма­тиме аутсайдера, закарпатський «Минай» (неділя, 2 травня, 17.00). Попри те, що «Минай» чинитиме відчайдушний опір, вихованці Ві­ктора Скрипника, гадаю, зможуть здобути таку потрібну їм перемогу.

Видовищними обіцяють бути й поєдинки за участі команд, що ве­дуть боротьбу за 4-те й 5-те місця, тобто за потрапляння у єврокуб­ки. Чернігівська «Десна» приймає ковалівський «Колос» (1 травня, 14.00), а полтавська «Ворскла» — «Динамо» (1 травня, 19.30). Попри те, що «біло-блакитні» вже здобу­ли «золото», упівсили не грати­муть: підопічні Мірчі Луческу праг­нуть довести, що вони справжні чемпіони, тож боротимуться лише за перемогу.

Львівський «Рух» у 24-му турі приймає «Олександрію» (2 трав­ня, 14.00), а інший клуб УПЛ із міс­та Лева, «Львів», зіграє на виїзді з «Маріуполем» (2 травня, 17.00). Обидві львівські команди зараз у непоганій формі, тож чекаємо на набрані очки. «Львів» уже прак­тично забезпечив собі прописку в УПЛ на майбутній сезон, а от ру­хівцям розслаблятися рано…

У 24-му турі відбудеться також поєдинок «Олімпік» — «Інгулець» (2 травня, 19.30).

Результати матчів 23-го туру:

  • «Маріуполь» — «РУХ» 0:3
  • «Колос» — «Ворскла» 3:0
  • «Дніпро-1» — «Минай» 3:0
  • «ЛЬВІВ» — «Десна» 1:0
  • «Зоря» — «Олімпік» 2:1
  • «Олександрія» — «Шахтар» 2:0
  • «Динамо» — «Інгулець» 5:0

Схожі новини