Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Хто візьме гору у дніпровському дербі?

«Дніпро-1», що у другому колі не програє, – проти «Динамо», якому потрібна тільки перемога

Центральним і найцікавішим поєдинком 21-го туру чемпіонату футбольної Прем’єр-ліги буде матч у Дніпрі, де «Дніпро-1» протистоятиме київському «Динамо» (субота, 10 квітня, 17.00). Цей поєдинок мав би відбутися у Києві, але, оскільки матч першого кола ці команди зіграли у столиці, зараз зустрінуться у Дніпрі.

Попри те, що «Динамо» ви­переджає «Шахтар» у тур­нірній таблиці на сім очок, киян у матчі проти «Дніпра-1» влаштує тільки перемога. Втра­чати бали «біло-блакитним» аж ніяк не можна! «Шахтар» у «за­пеклому» виїзному протисто­янні з «Маріуполем» (10 квітня, 14.00) точно візьме три очки, а у наступному турі гратиме з «Ди­намо». Якщо «Шахтар» у «кла­сико» переможе, то скоротить відставання від динамівців до 4 очок. Це за умови, що підопіч­ні Мірчі Луческу обіграють у 21-му турі «Дніпро-1». А якщо у дні­провському дербі буде нічия, то «Шахтар» у разі своєї перемоги над «Динамо» може наблизитися до лідера УПЛ на відстань усього двох очок. Попереду буде ще чо­тири тури, у яких «Динамо» мати­ме трохи складніших суперників, ніж «Шахтар»… Отже, аби не ри­зикувати, «Динамо» цієї суботи у Дніпрі повинно перемагати. Але зробити це буде непросто.

Під керівництвом екснастав­ника львівських «Карпат», хорва­та Ігоря Йовічевіча, «Дніпро"-1» з аутсайдера УПЛ перетворився на міцного середняка. Після зи­мової перерви дніпряни у чем­піонаті ще не програвали, біль­шість матчів виграли. Недарма до збірної України був запро­шений нападник «Дніпра-1» Ар­тем Довбик. Якби не провальне перше коло, «Дніпро-1» вже за­раз реально претендував би на участь у єврокубках… Утім, на боці «Динамо» — більший досвід його лідерів. До того ж посеред тижня «біло-блакитні» не грали, тож мали майже цілий тиждень, аби підготуватися до протисто­яння з «Дніпром-1».

«Львів» у 21-му турі вирушить у гості до полтавської «Ворскли» (неділя, 11 квітня, 14.00), а львів­ський «Рух» того ж дня прийма­тиме закарпатський «Минай» (17.00). «Містянам» узяти бодай очко буде непросто: після по­разки від «Шахтаря» полтавці, аби зберегти шанси на «бронзу», мусять здолати «Львів». А от «Ру­хові» у 21-му турі вдасться, ймо­вірно, поповнити свою турнірну скарбничку трьома очками. «Ро­зібраний» після «контрабандних» санкцій щодо свого власника «Минай» мав би стати для рухів­ців відносно легкою здобиччю…

Решта матчів 21-го туру: 10 квітня — «Десна» — «Олексан­дрія» (19.30), 11 квітня — «Зоря» — «Інгулець» (14.00), «Олімпік» — «Колос» (19.30).

Результати матчів 20-го туру:

  • «Дніпро-1» — «ЛЬВІВ» 5:1
  • «Маріуполь» — «Інгулець» 4:3
  • «РУХ» — «Зоря» 0:2
  • «Десна» — «Олімпік» 2:0
  • «Минай» — «Колос» 0:0
  • «Ворскла» — «Шахтар» 0:2
  • «Олександрія» — «Динамо» 1:2

Схожі новини