Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Обіцяли Мілевського, а «підписали» Сігурдссона

За львівський «Рух» виступатиме зірковий футболіст збірної Ісландії

Футбольний Євро-2016 у Франції запам’ятався нам не лише провальним виступом збірної України (три поразки на груповому етапі), а й сенсаційним тріумфом збірної Ісландії. Тоді «Наші хлопці», як називають свою національну команду ісландці, дійшли аж до чвертьфіналу! В 1/8 фіналу Ісландія перемогла одного з фаворитів чемпіонату Європи, збірну Англії (2:1). Перший гол у ворота англійців забив тоді 6-й номер збірної Ісландії, захисник Рагнар Сігурдссон. Він також прекрасно діяв в обороні, тому був визнаний найкращим гравцем того незабутнього поєдинку… Так ось, той самий Сігурдссон гратиме тепер у чемпіонаті Української прем’єр-ліги — за львівський «Рух»!

Як повідомили у «Русі», контракт із 34-річним оборонцем збір­ної Ісландії підписано на пів року (з можливістю продовження ще на рік). За «чорно-жовтих» Рагнар Сігурдссон ви­ступатиме під номером 22. Із 2007 року Сігурдссон зіграв за збірну Ісландії 97 матчів (забив 5 голів). Попереднім клу­бом Рагнара був данський «Копенгаген», а раніше він також виступав за ісланд­ський «Філкір», шведський «Гетеборг», англійський «Фулгем», російські «Крас­нодар», «Рубін» і «Ростов». Як інформує офіційний сайт «Руху», Сігурдссон «нео­дноразово допомагав своїм командам тріумфувати у різних чемпіонатах та здо­бувати національні Кубки: чемпіон Шве­ції (2007), володар Кубка Швеції (2008), володар Суперкубка Швеції (2008), во­лодар Кубка Данії (2012), чемпіон Да­нії (2013), бронзовий призер чемпіона­ту Росії».

Подейкують, що з «Краснодара» Сі­гурдссон свого часу пішов через, зокре­ма, спекотний клімат. Сподіваємося, що у Львові, де з неба часто накрапає до­щик, хлопцю з далекого північного ост­рова сподобається більше, ніж на соняч­ній Кубані…

«Моє головне завдання у „Русі“ — до­помогти команді зберегти прописку в елітному дивізіоні, — розповів Рагнар Сігурдссон після підписання контрак­ту з „Рухом“. — Прийшов сюди, бо добре знаю головного тренера, свого часу ра­зом з Іваном Федиком працював в ін­шому клубі. Знаю, що у „Руху“ грандіоз­ні плани. Тут будується чудова академія. Тож я радий бути частиною цього про­єкту. До переїзду сюди я небагато знав про Україну. Звісно, чув про такі клуби, як „Шахтар“ і „Динамо“, адже вони грають у єврокубках. Доводилось грати проти вашої національної команди. Пригадую, тоді ми перемогли — 2:0. Проти українців грати доволі складно».

«Гравець своєї національної збірної у нашому клубі вперше, — розповів спор­тивний директор «Руху» Володимир Ла­піцький. — Прихід Рагнара Сігурдссона у «Рух» — заслуга головного тренера Івана Федика. Іван Зінонович особисто з ним знайомий, тому, мабуть, 95 відсотків ро­боти здійснив він. Рагнар довіряє нашо­му головному тренеру. Звичайно, коли він побачив масштаби клубу, безпосе­редньо академію та те, як стрімко роз­вивається клуб, то не міг нам відмовити. Сподіваємось, йому тут усе вдасться.

У цьому чемпіонаті і в наступному ми робимо ставку на молодих футболістів, але молодь зазвичай вчиться у досвід­чених гравців. Вони зростають біля них. Футболіста, який забивав в 1/8 фіналу чемпіонату Європи, у нас іще не було, і невідомо, коли з’явиться. Цей футболіст за своїми характеристиками — лідер. Він уже багато років є гравцем національної збірної, де його дуже поважають. Споді­ваюся, на полі Рагнар проявить себе як лідер захисту й футболіст, на якого рівня­тиметься наша молодь".

Звичайно, 34 роки — це для гравця вже солідний вік. За футбольними мірка­ми, Сігурдссон уже їде з ярмарку… Вод­ночас захисник збірної Ісландії має ве­личезний досвід виступів на найвищому рівні, а, як відомо, «досвіду не проп’єш». Та й не такі вже у чемпіонаті УПЛ висо­кі швидкості (на жаль), щоб 34-річний футболіст не міг дати собі ради… Гуч­ним трансфером «Руху» мав начебто ста­ти прихід українського ветерана, 36-річ­ного Артема Мілевського, але колишній київський динамівець урешті-решт опи­нився в ужгородському «Минаї». Утім, підписання Сігурдссона — це крутіше. Не думаю, що Мілевський зможе дати «Ми­наю» стільки, скільки Сігурдссон — «Рухо­ві». Успіхів тобі, Рагнаре!

Схожі новини