Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Іранську зірку «Олімпіка» «репресували»

Один із найкращих бомбардирів УПЛ Шахаб Захеді переведений у дубль

Президент «Олімпіка» Владислав Гельзін повідомив, що футболіст донецької команди Шахаб Захеді, який веде переговори із луганською «Зорею», переведений у дубль «олімпійців». Мовляв, «легіонер» тренується не у повну силу…

Іранський нападник «Олімпіка» Ша­хаб Захеді після першої частини чем­піонату УПЛ сезону 2020/2021 разом із динамівцем Віктором Циганковим лі­дирує у списку найкращих бомбарди­рів — у них по 8 голів. Захеді підписав попередній контракт із «Зорею», до якої планує перейти влітку. А зараз, як вва­жає тренерський штаб «олімпійців», іра­нець тренується не в повну силу. Тому керівництво донецького клубу «для про­філактики» перевело Захеді у молодіж­ну команду «Олімпіка» (з можливістю по­вернутися до «основи»).

Під час зимової перерви у клубах УПЛ відбуваються кадрові зміни. Після Іго­ря Дуця, Андрія Кухарука й Володими­ра Заставного львівський «Рух» покинув Іван Брікнер, який восени відіграв лише 5 матчів. Усі інші гравці «Руху» вийшли з відпустки і вперше заселилися у житло­вий комплекс клубної Академії. Попе­реду на підопічних Івана Федика очікує тижневий тренувальний цикл у Винни­ках, де запланований контрольний спа­ринг «жовто-чорних». На збір до Туреч­чини делегація «Руху» вилетить 20 січня. На турецьких полях заплановано 5 това­риських матчів «рухівців»: 24 січня — про­ти казахського «Кизилжара», 27 січня — сербського «Радника», 28 січня — серб­ського «Партизана», 31 січня — серб­ського «Рада» та 4 лютого — білорусько­го «Руха» (Брест). Нагадаємо, що друга частина нинішнього футбольного сезону розпочнеться 13 лютого (базовий день).

А лідер чемпіонату, київське «Дина­мо», у п’ятницю, 15 січня, вирушить на перший збір до ОАЕ, який триватиме до 25 січня. Під час збору запланова­но кілька контрольних матчів підопічних Мірчі Луческу. Наразі відомі лише два суперники — це чемпіони Польщі й Біло­русі, «Легія» (Варшава) і «Шахтар» (Солі­горськ).

Донецький «Шахтар» відкликав з оренди в «Десні» свого гравця Михайла Мудрика. Замість нього у чернігівський клуб на правах оренди перейшов 21-річ­ний Владислав Вакула, який у складі «Сталі», «Маріуполя» та «Шахтаря» про­вів в УПЛ 52 матчі (забив 9 голів).

«Гірники» також вийшли з відпустки і 17 січня вирушать на збір до Туреччи­ни, де команда Луіша Каштру тренува­тиметься до 26 січня. Заплановано чо­тири контрольні матчі «Шахтаря»: з польським «Лехом», болгарським «Лудо­горцем», словенським «Марібором» та словацьким «Слованом».

Нагадаємо, 18 лютого «Динамо» в рамках першого матчу 1/16 фіналу Ліги Європи прийматиме бельгійський «Брюгге», а «Шахтар» у гостях гратиме проти ізраїльського «Маккабі» з Тель-Авіва.

Юрій Мельник для газети «ВЗ»

Схожі новини