Передплата 2024 ВЗ

За «Динамо» гратиме Абада?

Якщо 19-річний ізраїльтянин не злякається штрафів за запізнення на тренування

Під час зимового міжсезоння першим новачком лідера чемпіонату футбольної УПЛ, київського «Динамо», може стати 19-річний ізраїльтянин, півзахисник «Маккабі» (Петах-Тиква) Ліель Абада. Гравець має прибути до Києва 7 січня.

Хоча умови переходу Ліеля Абади були начебто узгоджені, до останнього велися напружені переговори щодо де­талей угоди. За інформацією ЗМІ, вона включає значні дисциплінарні штрафи, що можуть перешкодити операції. По­дейкують, агенти Абади були шоковані, коли виявили цілий додаток до контрак­ту. А в ньому — штрафи за невчасне по­вернення з відпустки й запізнення на тренування, які можуть становити кіль­кадесят відсотків від зарплати гравця… Очевидно, у дисциплінованість футбо­лістів із Близького Сходу в «Динамо» не вірять.

Абада може стати першим ізраїль­ським легіонером київського «Динамо». Раніше в УПЛ виступали лише чотири представники Ізраїлю. Першопрохідцем був Гал Шіш, який 2013 року дебютував у складі «Волині» (загалом провів 35 мат­чів). Згодом з’явилися Манор Соломон — у «Шахтарі» (41), Гішам Лейоус — у «Кар­патах» (8) і Максим Гречкін — у «Зорі» (3).

Відбуваються суттєві трансферні змі­ни у стані новачка УПЛ — ужгородсько­го «Миная», склад якого поповнив фор­вард Артем Мілевський, якому 12 січня виповниться 36 років. За київське «Ди­намо» Мілевський провів у всіх турнірах 278 матчів, забивши 87 голів, за збірну України — 50 матчів (8 голів). Водночас «Минай» покинули Кирило Меліченко, який перейшов до «Маріуполя», Мак­сим Лопирьонок («Дніпро-1»), Олег Го­лодюк і Артур Карноза.

Кадрові ротації тривають і у скла­ді ще одного новачка УПЛ, львівського «Руху». Лави клубу покинули ветерани «жовто-чорних» Ігор Дуць і Володимир Заставний, а також Іван Калюжний.

Іще один клуб УПЛ із міста Лева, «Львів», визначився з етапами підготов­ки до другої частини сезону-2020/2021, який має відновитися 13 лютого (базо­вий день). Підопічні Віталія Шумсько­го повернуться з відпустки 9 січня і до 15 січня пройдуть перший збір у Львові. Другий етап тренувань «містян» запла­нованио на 15−22 січня у Мукачевому, а заключний етап, з 24 січня по 6 лютого, пройде на полях Туреччини.

А тим часом…

УЄФА склала традиційний спи­сок із 50 молодих талановитих гравців, за якими варто стежити 2021 року. До нього увійшли і два представники України — 19-річний воротар «Шахтаря» Анатолій Тру­бін і 18-річний захисник «Динамо» Ілля Забарний.

Схожі новини