Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Віктора Коваленка «сватають» у «Бенфіку»

А також в «Аталанту», де вже грає інший футболіст збірної України, Руслан Малиновський

Португальська «Бенфіка», інформує sport.ua, не проти «підписати» 24-річного півзахисника донецького «Шахтаря» й збірної України Віктора Коваленка. Раніше спортивні ЗМІ повідомляли, що Коваленком також цікавляться три клуби італійської Серії, А — «Аталанта», «Наполі» й «Удінезе».

Орієнтовна вартість Коваленка на трансферному ринку начебто ста­новить 4−4,5 мільйона євро. Утім, контракт Коваленка з «Шахтарем» завер­шиться улітку 2021 року, і півзахисник, судячи з повідомлень засобів масової ін­формації, продовжувати цей контракт не бажає. Якщо не підпише новий контракт із «гірниками», то влітку Коваленко стане вільним агентом і тоді дістанеться своє­му новому клубові безкоштовно.

Якщо Коваленко врешті-решт опи­ниться у лавах «Аталанти», «Наполі» чи «Удінезе», припускають ЗМІ, то не факт, що виступатиме за один із тих клубів іта­лійської Серії А. Мовляв, із Апеннін Кова­ленка можуть відправити в оренду, на­приклад, у якийсь клуб вищого дивізіону Бельгії… Найбільш предметним є буцім­то інтерес до Коваленка з боку «Аталан­ти», де вже грає інший футболіст збір­ної України, Руслан Малиновський. ЗМІ навіть стверджували, що Віктор перебу­ває «на фінальній стадії» переговорів із клубом із Бергамо. Начебто йдеться про контракт на чотири роки, але коли саме Коваленко перейде до «Аталанти», у січні чи у липні, наразі не відомо…

Утім, увесь цей інформаційний шум може бути «спецоперацією» агентів Ві­ктора Коваленка. Мовляв, чутки про трансфер до «Аталанти» так налякають керівництво «Шахтаря», що воно запро­понує футболісту значно кращі умови но­вого контракту… Але можливо також, що Коваленко справді хоче покинути чемпі­онат Української прем’єр-ліги, у якому він кілька останніх років зовсім не про­гресує.

А тим часом…

За інформацією спортивних ЗМІ, донецький «Шахтар» згідний розірвати контракт зі своїм 32-річ­ним півзахисником Тайсоном, — аби той міг перейти до бразиль­ського клубу «Інтернасьональ» уже цієї зими. Єдина умова «Шах­таря» — «Інтернасьональ» повинен заплатити «гірникам» компенса­цію — 800 тисяч євро.

Контракт Тайсона з «помаран­чево-чорними» розрахований до літа 2021 року, після чого він ста­не вільним агентом. Саме тому «Шахтар» погоджується його від­пустити.

Схожі новини