Передплата 2024 «Добра кухня»

Пеле «коронував» Мессі

Форвард «Барселони» повторив знаменитий рекорд «Короля футболу»: 643 голи за один клуб!

Уразивши ворота «Валенсії» у матчі 14-го туру чемпіонату Іспанії (2:2), аргентинський нападник «Барселони» Ліонель Мессі повторив один із рекордів Короля футболу, легендарного бразильця Пеле.

Цей гол Мессі став аж 643-ім (!), який Лео забив у складі «Барсело­ни». Стільки ж голів забив за «Сан­тос» Пеле, що виступав за цей бразиль­ський клуб із 1956-го по 1974 рік (іще два сезони Король футболу провів у американському клубі «Нью-Йорк Кос­мос»).

«Коли серце переповнюється любов’ю, важко змінити свій шлях, — написав Пеле у соцмережі Інстаграм, звертаючись до Мессі. — Як і ти, я знаю, що значить носити ту саму футболку щодня. Як і ти, я знаю, що немає нічо­го кращого від того місця, де почува­єшся як удома. Вітаю з твоїм історич­ним рекордом, Ліонелю! Але перш за все вітаю тебе з прекрасною кар’єрою у „Барселоні“. Історії, подібні до наших, про те, як довго любити один і той са­мий клуб, на жаль, траплятимуться у футболі усе рідше. Я дуже тобою захо­плююся, Лео».

І все ж порівнювати відданість Пеле «Сантосу» з «відданістю» Мессі «Барсе­лоні» не варто. Нещодавно Мессі хотів піти з «Барси», при цьому всіляко де­монстрував, що у каталонському клубі йому набридло. Якби не умови контрак­ту Мессі, які не дозволили йому втекти, Лео грав би вже за англійський «Ман­честер Сіті» чи французький ПСЖ…

Між тим, у «Барселоні» Мессі на­справді немає на що нарікати. Зали­шившись у іспанському клубі, арген­тинський форвард одержав шанс не лише повторити фантастичний ре­корд Пеле, а й перевершити його. Пеле за «Сантос» уже не зіграє, а Мес­сі ще цього року проведе за «Барсело­ну» два матчі у чемпіонаті Іспанії — про­ти «Вальядоліда» й «Ейбара».

Схожі новини