Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чи зійде «Колос» на березі «Ворскли»?

А «Динамо» знову тасуватиме склад

Центральним матчем 10-го туру чемпіонату футбольної УПЛ можна вважати поєдинок у Полтаві, де третя команда першості, «Ворскла», прийматиме п’яту, ковалівський «Колос» (неділя, 22 листопада, 19.30). Лідер чемпіонату, «Динамо», їде у гості до «Інгульця» (субота, 21 листопада, 14.00), а «Шахтар», який у «турнірці» другий, прийматиме «Олександрію» (21 листопада, 17.00).

Ковалівський «Колос» у цьому чемпіонаті ще не демонстрував тієї досить змістовної гри, з якою дебютував раніше у Лізі Європи. Утім, головний тренер «Колоса» Руслан Костишин обіцяв, що піс­ля паузи, спричиненої матчами збірних, ковалів­ська команда ту свою гру обов’язково знайде. Пе­ремога у Полтаві може вивести «Колос» навіть на чисте третє місце (за умови, що у 10-му турі втра­тить очки чернігівська «Десна»). Звісно, здолати «Ворсклу» на її стадіоні вихованцям Костишина буде складно, але на нічию «Колос» розраховувати цілком може.

Петрівський «Інгулець», який минулого сезо­ну виступав у Першій лізі, не мав би, здавало­ся б, створити київському «Динамо» суттєві про­блеми. Але не забуваймо, що «біло-блакитні» не зможуть виставити оптимальний склад. Хоча Бу­щан, Шапаренко, Миколенко, Караваєв і Супряга від коронавірусу вже одужали, не зіграють через позитивні тести на ковід динамівці Нещерет, По­пов, Андрієвський, Шабанов, Сидорчук, Сирота й Циганков. Лівий захисник Миколенко, очевид­но, знову гратиме у центрі оборони, а на флан­зі замість Миколенка бігатиме Де Пена… Так чи інакше, матч у Петрові «Динамо» мусить виграва­ти навіть через «не можу» — «Шахтар» уже «ди­хає у спину».

Львівський «Рух» у стартовому матчі 10-го туру прийматиме «Маріуполь» (п'ятниця, 20 листопа­да, 19.00). Інший клуб УПЛ із міста Лева, «Львів», їде у гості до чернігівської «Десни» (22 листопада, 17.00). Шанси рухівців на здобуття очок є значно більшими, ніж у «містян»… Утім, не забуваймо, що «Львів» має гру в запасі (пропущений поєдинок із ужгородським «Минаєм»), тож боротьба двох львівських команд за «титул» головного аутсайде­ра чемпіонату триватиме.

Решта матчів 10-го туру: 21 листопада — «Олім­пік» — «Зоря» (19.30), 22 листопада — «Минай» — «Дніпро-1» (14.00).

Схожі новини