Передплата 2024 «Добра кухня»

«Найкращими були воротарі»

Іспанські ЗМІ назвали голкіпера «Барси» Тер Штегена «святим». І відзначили голкіпера киян Нещерета, що «врятував «Динамо» від розгрому»

Після матчу 3-го туру групового етапу Ліги чемпіонів, у якому київське «Динамо» ледь не зіграло на виїзді внічию з «Барселоною», іспанські ЗМІ головним героєм поєдинку назвали німецького воротаря каталонців Андре Тер Штегена. Піренейська преса також віддала належне майстерності 18-річного голкіпера «Динамо» Руслана Нещерета.

Видання Mundo Deportivo поміс­тило на своїй обкладинці фото Тер Штегена. San Ter Stegen — тоб­то святий Тер Штеген… «Воротар „Ди­намо“, молода людина на ім’я Нещерет, допоміг гостям уникнути розгрому, але не менш важливо те, що у складі „Барсе­лони“ знову з’явився Тер Штеген, — цитує Mundo Deportivo сайт dynamo.kiev.ua. — Німецький воротар змушений був пока­зати усе, на що здатний, аби допомог­ти своїй команді уникнути ганьби. „Реал“ нещодавно програв іншому українсько­му клубу, ослабленому коронавірусом. „Барселона“ уникнула цієї долі завдя­ки Тер Штегену… Хто пам’ятає 1997 рік і „Динамо“ з Шевченком і Ребровим у складі, той зрозуміє, чим міг завершити­ся матч. Якби у „Барселони“ на воротах стояв Байя, а не Тер Штеген, то каталон­ці пропустили би набагато більше голів».

«Відмінна гра Тер Штегена після по­вернення, яка дозволяє „Барселоні“ за­лишатися лідером групи після трьох турів, — констатує AS. — А найбільше гля­дачам запам’ятаються воротарі обох ко­манд, які були кращими у той вечір. Тіль­ки завдяки голкіперам матч завершився з рахунком 2:1. Коронавірус допомагає багатьом зовсім юним гравцям з різ­них країн дебютувати у першій коман­ді і при цьому відмінно себе проявити у єврокубках або національних чемпіона­тах. Так сталося і з Нещеретом, який на­вряд чи ще тиждень тому мріяв про те, що зіграє проти „Барселони“. Але через Covid-19 відразу два воротарі першої команди „Динамо“ не полетіли до Іспа­нії, і Луческу нічого не залишалося, як випускати на поле Нещерета. І він ско­ристався цим шансом, рятуючи коман­ду від розгрому».

«Дякуємо Тер Штегену» — промовис­тий заголовок у виданні Marca. «Динамо» було серйозно послабленим через коро­навірус, і на «Камп Ноу» з’явився 18-річ­ний голкіпер, який грав свій другий матч у дорослому футболі. І саме Нещерет у підсумку став найкращим у складі «Ди­намо». Доброю новиною для каталонців, крім трьох очок, стало тріумфальне по­вернення Тер Штегена у ворота «Барсе­лони». Німець відразу після повернення довів, що саме він — номер один у клубі… Тер Штеген рятував каталонців у тому матчі чотири рази".

Схожі новини