Передплата 2024 ВЗ

Принципове дніпровське дербі

Як діятиме проти своєї колишньої команди, «Дніпра-1», форвард київського «Динамо» Супряга?

Найцікавішим протистоянням 8-го туру чемпіонату футбольної Прем’єр-ліги обіцяє бути поєдинок у Києві, де «Динамо» зіграє проти «Дніпра-1» (субота, 31 жовтня, 19.30). Цей матч мав відбутися у Дніпрі, але, за домовленістю команд, у першому колі вони зіграють на столичному «Олімпійському», а в другому — на «Дніпро Арені».

У середу, 28 жовтня, підопічні Мір­чі Луческу грали у Лізі чемпіонів, де у 2-му турі групового етапу су­перником «Динамо» був угорський «Фе­ренцварош» Сергія Реброва. Без сумні­ву, цей принциповий поєдинок забрав у киян багато сил… Чи встигнуть дина­мівці повністю відновитися до суботи, невідомо. До того ж у столичному клу­бі є певні кадрові проблеми: через ко­ронавірус пішли на двотижневу само-ізоляцію захисник Миколенко й воро­тар Бущан.

«Дніпро-1» старт чемпіонату відвер­то провалив, але згодом, після призна­чення нового головного тренера, екс­наставника «Карпат» Ігоря Йовічевіча, «оклигав». Дніпряни здобули дві пере­моги поспіль, що надало їм упевненос­ті. Дуже цікаво буде подивитися, зокре­ма, як діятиме проти своєї колишньої команди динамівський форвард Супря­га… За класом кияни дніпрян перева­жають, але здобути у цьому матчі три очки вихованцям Луческу буде вкрайнепросто.

«Львів», який після звільнення го­ловного тренера, грузинського фа­хівця Георгія Цецадзе, ніяк не може знайти нового наставника, у 8-му турі знову ризикує залишитися без очок. «Містяни» приймають полтав­ську «Ворсклу» (неділя, 1 листопада, 17.00), яка є зараз одним із лідерів чемпіонату. У 7-му турі підопічні Юрія Максимова відібрали очки в «Шахта­ря» (загалом полтавці мали той матч вигравати). «Ворскла» на ходу, тож до Львова їде тільки за перемогою… Ін­ший клуб із міста Лева, «Рух», у 8-му турі їде у гості до ужгородського «Ми­ная» (1 листопада, 14.00). Клас цих недавніх учасників Першої ліги при­близно рівний, тому у сонячному За­карпатті очікується «заруба»…

Решта матчів 8-го туру: 30 жов­тня — «Шахтар» — «Маріуполь» (19.00), 31 жовтня — «Колос» — «Олімпік» (14.00), «Олександрія» — «Десна» (17.00), 1 лис­топада — «Інгулець» — «Зоря» (19.30).

Схожі новини