Передплата 2024 «Добрий господар»

«Зоря» знає, як удома перемагати «Шахтар»

Утім, фаворитами у центральному матчі 3-го туру чемпіонату футбольної УПЛ будуть гості

Попри те, що луганська «Зоря» розпочала чемпіонат футбольної Прем’єр-ліги вкрай невдало (у двох стартових турах підопічні Віктора Скрипника зазнали двох поразок), саме поєдинок за участі бронзового призера попередньої першості буде у 3-му турі центральним. «Зорі» нема куди відступати — мусить перемагати. Навіть незважаючи на те, що луганці прийматимуть чинного чемпіона, донецький «Шахтар» (неділя, 20 вересня, 17.00).

У 2-му турі чемпіонату УПЛ «Зоря» на своєму полі не­сподівано поступилася «Маріуполю». Луганці непогано комбінували, мали гольові мо­менти, але… Складається вра­ження, що «чорно-білі» втратили мотивацію. Можливо, гравцям передається настрій головного тренера? Подейкують, Скрипник усе-таки хоче покинути «Зорю». При цьому знову говорять про «Дніпро-1», який Скрипник ледь не очолив у міжсезоння…

Так чи інакше, після двох по­разок поспіль «Зоря» мусить на­бирати бали, а то претендувати на одне з призових місць луган­цям буде вкрай важко. Але чи погодиться донецький «Шах­тар» віддати «чорно-білим» бо­дай очко? Вихованці португаль­ця Луїша Каштру у 2-му турі відпочивали (через спалах ко­ронавірусу у львівському «Русі» той поєдинок перенесено на 23 вересня). А відтак «гірники», які були задіяні у матчах своїх на­ціональних збірних, мали до­статньо часу на відновлення. Очевидно, фаворитами у матчі «Зоря» — «Шахтар» будуть гості. Утім, луганці також мають шан­си, бо вміють грати з «пома­ранчево-чорними». Згадаймо бодай останній домашній поє­динок «Зорі» проти «Шахтаря»: у березні вихованці Скрипника виграли з рахунком 1:0. (Пере­можний красень гол забив тоді Богдан Михайличенко, який за­раз захищає кольори бельгій­ського «Андерлехта»).

«Львову», який також розпо­чав чемпіонат УПЛ із двох пора­зок, буде дуже складно попо­внити свою очкову скарбничку. У 3-му турі «містяни» їдуть у гості до «Динамо» (субота, 19 верес­ня, 19.30). «Львів» може сподіва­тися бодай на те, що лідери киян віддали усі сили у вівторковому поєдинку кваліфікації Ліги чемпі­онів проти нідерландського клу­бу АЗ. Але це слабка надія… Іще один клуб із міста Лева, «Рух», на­решті дебютує в УПЛ на рідному стадіоні. У 3-му турі рухівці при­йматимуть «Колос» (20 вересня, 19.30). Не «Шахтар», звісно, але також суперник нівроку: у попе­редньому турі підопічні Русла­на Костишина розгромили на новенькому стадіоні у Ковалівці «Львів» — 4:0. Чи вдасться «Рухо­ві» зупинити амбітний «Колос»? На користь львівського клубу може зіграти виїзний поєдинок ковалівців у кваліфікації Ліги Єв­ропи (у четвер, 17 вересня, підопічні Костишина зустрінуться з грецьким «Арісом»). «Колос» не має досвіду міжнародних матчів і, не виключено, не зможе розпо­ділити сили на два відповідальні поєдинки.

Решта матчів 3-го туру: 18 вересня — «Дніпро-1» — «Ма­ріуполь» (19.00), 19 вересня — «Олександрія» — «Ворскла» (14.00), «Інгулець» — «Десна» (17.00), 20 вересня — «Олімпік» — «Минай» (14.00).

Схожі новини