Передплата 2024 ВЗ

«У «Фенербахче» Реброва закидають камінням»

Екснаставник збірної України Сабо не радить Реброву і Ярмоленку переїжджати до Стамбула

Колишній головний тренер київського «Динамо» і збірної України Йожеф Сабо прокоментував інформацію про те, що наставник угорського «Ференцвароша», українець Сергій Ребров, може очолити турецький клуб «Фенербахче».

«Сергій — розумний і перспективний тренер, знає мови, — розповів Сабо. — Очолює найпопулярнішу команду в Угор­щині, зробив її чемпіоном. Але чемпіонат там не такий сильний, як інші ліги… Не знаю, чи варто Реброву їхати до Туреччи­ни. Там одна-дві поразки, і тебе закида­ють камінням».

Не варто переходити у «Фенербах­че», впевнений Сабо, і українському фут­болісту англійського «Вест Гема» Андрію Ярмоленку (хавбека «сватають» у стам­бульський клуб в оренду). «Для мене ан­глійський чемпіонат — найсильніший у Європі, — наголосив Сабо. — Там що не матч, то рубка, і команда з нижчого диві­зіону може дати бій грандам. Ярмоленко тільки відновився після травми, до цього він грав, і ним були задоволені. Думаю, йому не варто звідти їхати. Який „Фенер­бахче“? Яка Туреччина? Ось в Англії — це футбол! Андрій вже адаптувався до „Вест Гема“ й Англії. Ярмоленко навчився грати в обороні, допомагає команді у захисті, є де розгулятися і в атаці. Якщо він поїде до Туреччини — це буде помилка. Свого часу мене запитували, чи варто Андрію Шевченку переходити з „Мілана“ у „Чел­сі“. Я був проти. І в підсумку Шевченко в Англії не заграв. Тому нехай Ярмоленко не повторює помилок свого тезка».

Нагадаємо, за інформацією турець­ких ЗМІ, головний тренер будапешт­ського «Ференцвароша» Сергій Ребров погодився очолити «Фенербахче» — піс­ля завершення нинішнього сезону. Ре­бров у «Ференцвароші» точно на своєму місці, але, очевидно, хоче попрацюва­ти на новому, вищому рівні. Усе-таки ту­рецька Суперліга значно сильніша, ніж чемпіонат Угорщини… До того ж «Фе­нербахче» Реброву не чужий. У 2002−2004 роках українець, що належав тоді лондонському «Тотенгему», був орендо­ваний клубом зі Стамбула, і навіть став разом із «канарками» чемпіоном Туреч­чини.

А тим часом…

Керівництво «Ференцвароша» веде переговори з румуном Ласло Белені, який має замінити Сергія Ре­брова на посаді головного тренера будапештського клубу. Із літа 2017 року по травень 2020-го 67-річний Белені тренував бельгійський «Ант­верпен».

Схожі новини