Передплата 2024 «Добра кухня»

Одужуй швидше, Романе! Ми у тебе віримо

Відновлення основного форварда футбольної збірної України після операції триватиме 2-3 місяці

Основний форвард збірної України, нападник «Гента» Роман Яремчук, переніс у Бельгії операцію. Українські ЗМІ повідомляли про ахілове сухожилля, але, схоже, Романа прооперували з приводу вродженого дефекту п’яткової кістки (саме про це інформують бельгійські медіа). За прогнозами лікарів, відновлення після операції триватиме 2−3 місяці, тобто в найгіршому випадку Яремчук почне тренуватися наприкінці квітня, коли до фінального турніру Євро-2020 залишиться півтора місяця… Чи встигне Роман набрати форму?

Чому операцію зроблено Яремчуку саме зараз, коли до фінального турні­ру Євро-2020, у якому братиме участь збірна України, залиши­лося менше пів року? Як пояс­нюють бельгійські ЗМІ, відкла­дати операцію нападник уже не міг: біль у нозі заважав йому грати.

«Здається, що Яремчук ви­брав не найвдаліший час, аби позбутися проблем зі здоров’ям, — пише бельгійське видання Nieuws Blad. — Але тре­ба розуміти, що Роман і так дов­го відкладав цю операцію. Тому краще зробити її зараз і пропус­тити 2−3 місяці, ніж потім робити в терміновому порядку і „вилеті­ти“ на більш тривалий термін».

«Роман мав вроджений де­фект п’яткової кістки. Він міг грати з цим довго, але остан­нім часом це турбувало його все більше й більше, — пише Voetbal Krant. — Операція була немину­чою, і її вирішили зробити зараз. Два або три місяці без Яремчука — серйозна проблема для „Ген­та“. Команда сумуватиме за українським форвардом, який проводить свій найкращий се­зон у кар’єрі. Яремчук забив 10 голів у чемпіонаті Бельгії, і не­зрозуміло, хто його замінить».

«Яремчук уже давно бо­реться з травмою, яка заважає йому грати, — інформує Voetbal Primeur. — Починаючи з вересня 2019 року, українець постійно мав проблеми на тренуваннях і під час матчів, тому далі від­кладати операцію вже не мало сенсу».

«Прооперований Яремчук відновиться тільки через 2−3 місяці, — констатує Het Laatste Nieuws. — Це серйозний удар по амбіціях «Гента», який планує потрапити в чемпіонаті Бельгії у зону Ліги чемпіонів, а в Лізі Єв­ропи пройти хоча би кілька ра­ундів, попри те, що в 1/16 фіна­лу доведеться грати з «Ромою».

Шкода, звісно, що не побачи­мо, як львів’янин «відвантажить» парочку голів команді екстрене­ра «Шахтаря» Паулу Фонсеки… Але для українських уболіваль­ників «удар по амбіціях «Гента» — справа другорядна. Нас ці­кавить насамперед, чи встигне Роман Яремчук набрати фор­му до 14 червня, коли підопіч­ні Андрія Шевченка зіграють на Євро-2020 в Амстердамі про­ти збірної Нідерландів. Яремчук є зараз основним нападником «синьо-жовтих», і знайти Рома­нові заміну буде важко. Артем Беседін? Найімовірніше, він на Євро не поїде, бо буде дисква­ліфікований УЄФА за вживання заборонених препаратів. Жуні­ор Мораес? У матчах за збірну Україну форвард «Шахтаря» ви­глядав слабко… Назарій Русин? Артем Кравець? Євген Селез­ньов? Говорити про них як про потенційних нападників збірної України можна хіба що гіпоте­тично. До рівня національної ко­манди ці гравці зараз не дотягу­ють…

Утім, будемо сподіватися, що відновлення Яремчука піс­ля операції триватиме не три, а два місяці, і вихованець львів­ського футболу матиме достат­ньо часу, аби підготуватися до фінального турніру Євро-2020. Одужуй швидше, Романе, ми в тебе віримо!

Схожі новини