Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Наш футбольний Труффальдіно*

Зробити вибір на користь «Аталанти» з Бергамо Малиновському начебто порадив Шевченко

За інформацією італійських ЗМІ, 26-річний футболіст збірної України Руслан Малиновський, що виступав за бельгійський «Генк», підписав 5-річний контракт із клубом італійської Серії, А — «Аталантою» з Бергамо. Минулого се­зону «Аталанта» фінішувала у чемпіонаті Італії третьою, тож восени зіграє на груповому етапі Ліги чемпіонів.

Після того, як Малинов­ський пройшов у «Аталан­ті» медогляд, півзахисник вилетів до України. На бать­ківщині Руслан, пояснив жур­наліст італійської La Gazzetta dello Sport Франческо Фонта­на, мав «пройти бюрократичні процедури, які стосуються ро­бочої візи». У четвер, 18 лип­ня, повідомила газета L’Eco di Bergamo, українець повернеть­ся у розташування «Аталанти», з якою «уже підписав контракт».

Останні тижні були для одно­го з провідних футболістів збір­ної України вельми складни­ми. Малиновський заявив, що «Генк», попри обіцянки, не від­пускає його в італійську Серію А. «Є пропозиція від „Аталанти“ на 15 мільйонів євро, але „Генк“ відмовляється вести перегово­ри». Однак технічний директор «Генка» слова Руслана спрос­тував: «Аталанта» запропону­вала лише 10 мільйонів євро"… Згодом була інформація, що «Аталанта» відмовилася від на­міру придбати Малиновсько­го. На українця начебто почав «полювати» інший клуб Серії А, генуезька «Сампдорія»… Але врешті-решт Руслан, визнаний фанатами «Генка» найкращим футболістом клубу в сезоні, опи­нився в «Аталанті» з Бергамо.

За інформацією спортивних ЗМІ, Малиновський мав і кращі з фінансової точки зору пропо­зиції. Але все ж прислухався до поради головного тренера збір­ної України Андрія Шевченка. Той прекрасно знає італійський футбол, адже багато років висту­пав за «Мілан». Чому Шева по­радив Русланові саме «Аталан­ту»? Можливо, шальки терезів на користь клубу з Бергамо схили­ла загалом схвальна думка про українця, яку висловив настав­ник «Аталанти», Джанп’єро Гас­періні. «За Малиновським наші скаути стежили давно, оцінили його позитивно, — заявив Гаспе­ріні. — Малиновський — гравець атакувального плану. Це непога­не придбання під Лігу чемпіонів».

Коли футболіст приходить у новий для себе клуб, дові­ра головного тренера значить дуже багато. Свого часу Шев­ченко перейшов із «Мілана» в лондонський «Челсі», тодішній наставник якого, «особливий» португалець Жозе Моурінью, не горів великим бажанням ба­чити Шеву у складі «синіх». І ні­чого доброго з тієї історії не ви­йшло. Шевченко був у «Челсі» лише блідою тінню себе «мі­ланського», а Моурінью врешті-решт із посади головного тре­нера «пішли»…

Чи буде у Малиновського довіра Гасперіні? Не виключе­но, що спочатку українець бага­то часу на полі не матиме, вихо­дитиме на заміну. Зможе себе проявити — гратиме частіше, а не зможе — сидітиме у запасі. Такий сценарій був би вкрай не бажаним… Утім, сподіваємося, з часом Малиновський усе-таки стане в «Аталанті» футболістом «основи». Граючи у Серії, А регу­лярно, Руслан неабияк виросте як футболіст, зокрема у тактич­ному плані. А це саме те, що по­трібно нашій головній команді — збірній України.

* Труффальдіно з Бергамо — голо­вний герой веселої п’єси «Слуга двох панів», автором якої є італій­ський драматург Карло Гольдоні.

Схожі новини