Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Іспанії «Шахтар» не програв. Але й не виграв...

Із нічиєї розпочав боротьбу за вихід до 1/8 Ліги чемпіонів у цьогорічному груповому турнірі донецький “Шахтар”. В іспанському Більбао дев’ятиразовий чемпіон України зіграв унічию – 0:0 у першому турі змагань із місцевим “Атлетіком”.

Важливість того, щоб не розпочати турнір із поразки, схоже, тиснула на обох суперників. Звідси і доволі блідий перший тайм. У другому таймі команди вирішили взятися до справи по-справжньому, і спочатку господарі, а згодом і гості почали відважніші вилазки до воріт один одного.

А десь із 55-ї хвилини і майже до 80-ї гравці “Шахтаря” володіли превалюючою перевагою і навіть забили гол, який арбітр матчу із Греції Анастасіос Сідіропулос не зарахував через положення поза грою у Кучера, який віддавав гольовий пас на Степаненка.

У цей час здавалося, що “гірники” ось-ось реалізують свою перевагу. Але господарі, у яких досвід виступу у єврокубках значно менший, аніж у підопічних Мірчі Луческу, усе ж вистояли, іноді гостро контратакуючи.

Те, як команди стримано завершували поєдинок, й наштовхує на думку про турнірну стратегію обох суперників на цьому етапі Ліги чемпіонів. І у ній, після матчу на “Сан Мамесі” і здобутого на виїзді турнірного пункту, краща диспозиція у “Шахтаря”.

У ще одному поєдинку цієї групи португальський “Порту” не залишив каменя на камені від білоруського БАТЕ — 6:0. Таким чином, можна передбачити, що основна боротьба за перше місце у групі Н розгорнеться, в основному, у двоматчевому протистоянні між “Шахтарем” та “Порту”, перший поєдинок між якими відбудеться уже 30 вересня у Львові на “Арені Львів”.

Турнірне становище у групі Н після першого туру

1. «Порту» (Порту) 1 6 0 3

2. «Атлетік» (Більбао) 1 0 0 1

3. «Шахтар» (Донецьк) 1 0 0 1

4. БАТЕ (Борисов) 1 0 6 0

У матчах інших груп цього туру можна відзначити великорахункові звитяги мадридського “Реала” над швейцарським “Базелем — 5:1 та таку ж перемогу “Роми” над російським ЦСКА, а також виїзну перемогу “Зеніта” над португальською “Бенфікою” — 2:0.

Група A

“Олімпіакос» — «Атлетіко” — 3:2

“Ювентус” — “Мальме” — 2:0

Група B

“Ліверпуль” — “Лудоґорець” — 2:1

“Реал” — “Базель” — 5:1

Група C

“Монако” — “Байєр” — 1:0

“Бенфіка” — “Зеніт” — 0:2

Група D

“Галатасарай” — “Андерлехт” — 1:1

“Боруссія” — “Арсенал” — 2:0

Група E

“Рома” — ЦСКА — 5:1

“Баварія” — “Манчестер Сіті” — 1:0

Група F

“Барселона” — АПОЕЛ — 1:0

“Аякс” — “Парі Сен-Жермен” — 1:1

Група G

“Челсі” — “Шальке” — 1:1

“Марібор” — “Спортінґ” — 1:1

Схожі новини