Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Без Фалькао і Монтоліво

Участь у Мундіалі Рібері, Суареса і Роналду теж під питанням – через травми

Головні тренери футбольних збірних, які візьмуть участь у бразильському Мундіалі, визначилися з 23 футболістами, які їдуть до Бразилії. Хтось з гравців травмувався, хтось не встиг відновитися, а комусь не вдалось помиритися із керівництвом… Так чи інакше, чимало провідних футболістів не зможуть взяти участь у фінальній стадії чемпіонату світу-2014.

Мабуть, найбільш очікуваним було одужання лідера збірної Колумбії Радамеля Фалькао. Втім, форвард так і не встиг відновитися від пошкодження коліна, отриманого в січні, через що тренерський штаб збірної Колумбії не включив гравця в остаточний склад на Мундіаль. Нападник «Монако» відновився на 60%, заявив напередодні батько Радамеля. Дон Гарсія розповів, що «Ель Тігре» потрібно напружено попрацювати над атлетизмом, витривалістю та швидкістю. Наставник колумбійців Хосе Пекерман не став ризикувати... Радамель з 9 голами в 13 матчах став найкращим бомбардиром збірної Колумбії у відбірному турнірі, в якому команда посіла друге місце в південно­американській групі.

Несподівано перед стартом чемпіонату світу під питанням опинилися одразу троє зірок сучасного футболу. Криштіану Роналду, Луїс Суарес та Франк Рібері хоч і отримали місця в заявках на Мундіаль, та їхня участь у ньому залишається під знаком питання, принаймні у груповому раунді. Як повідомляє Федерація футболу Португалії, нападнику національної команди і мадридського «Реала» Криштіану Роналду діагностували пошкодження м'яза стегна і запалення колінного сухожилля на лівій нозі. За деякими прогнозами, Роналду ризикує пропустити не тільки товариські матчі своєї збірної, а й груповий етап чемпіонату світу-2014. Своєю чергою, форвард збірної Уругваю та англійського «Ліверпуля» Луїс Суарес кілька тижнів тому травмував коліно на тренуванні — у нього пошкодження меніска. Луїсові успішно зробили артроскопічну операцію. Втім, участь форварда, на рахунку якого 38 голів за збірну, у стартових матчах уругвайців залишається невизначеною.

Натомість атакувального півзахисника збірної Франції Франка Рібері тривалий часу турбує біль у спині. «Біль у спині може означати одночасно все або нічого. Ми робимо все, щоб створити найкращі умови для Франка», — заявив головний тренер французів Дідьє Дешам. Рібері все ж увійшов до остаточної заявки французів, але його участь у матчах Мундіалю під питанням. «Чемпіонат світу? Нічого не можу сказати, ситуація складна», — зізнався пригнічений вінгер французів.

Якщо Роналду, Суарес та Рібері ще можуть встигнути відновитися, то півзахисник «Мілана» та збірної Італії Рікардо Монтоліво вже точно не зіграє на головному футбольному форумі. У товариському матчі проти збірної Ірландії Рікардо зазнав прикрої травми. Футболіст навіть не зміг самостійно покинути поле. Після обстеження стало зрозуміло, що у Монтоліво перелом, і на реабілітацію потрібно майже два місяці.

У ще одному товариському матчі, між командами Мексики та Еквадору, трапилася подвійна прикрість. Мексиканець Луїс Монтес, намагаючись зіграти у підкаті проти еквадорця Сегундо Кастильо, і сам отримав травму, і суперника травмував. Обидва футболісти — гравці “основи” своїх збірних, та, на жаль, на бразильському Мундіалі вони вже не зможуть допомогти своїм командам. У Монтеса діагностували перелом великогомілкової та малогомілкової кісток правої ноги. Важкість травми Кастильо поки не відома.

Утім, взяти участь у чемпіонаті світу провідним футболістам часто заважають не лише травми, а й немилість керівництва команди чи футбольної асоціації. Головний тренер збірної Аргентини Алехандро Сабелья розчарував прихильників таланту хавбека Хосе Ернесто Соси, який виступав за “Металіст”, а зараз захищає кольори чемпіона Іспанії «Атлетико». Донедавна футболіст входив до розширеного списку аргентинської збірної на Мундіаль. Втім, серед 23-х Сосі місця не знайшлося. Як тут не згадати про Лендона Донована, якого головний тренер збірної США Юрген Клінсманн не включив у підсумкову заявку. 32-річний нападник «Лос-Анджелес Гелаксі» — найкращий бомбардир в історії збірної США, а також її рекордсмен за кількістю матчів і голів (5) на чемпіонатах світу. Одначе з тренером не посперечаєшся. Саміру Насрі теж не знайшлося місця у заявці французів. Своє рішення Дешам пояснив дуже просто: «Самір буде нещасливий, коли сидітиме на лавці». Не зіграє у Бразилії і Карлос Тевес, який вже давно побив горщики із Асоціацією футболу Аргентини. Давня образа виявилась настільки серйозною, що Карліто, попри протести розчарованих вболівальників, так і не знайшов милості у керівництва Асоціації.

Схожі новини