Передплата 2024 ВЗ

У львівського бадмінтону – подвійний ювілей

Турнір «Кубок Галичини» зафіксував нові рекорди

Понад 120 гравців у бадмінтон з 13-ти областей України та гості з Молдови, які приїхали до Львова розіграти нагороди турніру ветеранів та любителів бадмінтону «Кубок Галичини», мали подвійний привід для святкування. Цього року львівський бадмінтон святкує своє 55-річчя. На тлі цієї зрілої дати по-дитячому щиро і безпосередньо минув інший ювілей — п’ять років «Кубку Галичини». Незважаючи на незрілий вік, турнір може похвалитися серйозною організацією і рівнем конкуренції, якій могли би позаздрити будь-які інші змагання: різного ґатунку медалі дісталися представникам одинадцяти регіонів країни. А ось великий кубок на знак загальнокомандної перемоги залишився у Львові: господарі арени вкотре підтвердили своє реноме.

Окрім недитячої солідності, Кубок Галичини може похвалитися цікавими рекордами. Абсолютний результат в одиночному розряді у своїх вікових категоріях демонстрували львів’яни Іван Каратник (30+) та Юрій Рашкевич (55+) — протягом п’яти років вони були непереможеними.Цього разу у фіналі серед тих, кому за 30, Каратник не пошкодував Олега Федишина з Дрогобича. У наступні дні скарбничка Івана поповнилася «сріблом», яке він виборов у міксті з Оксаною Гречанюк, і «бронзою» у парному розряді з Назаром Крисаєм. Проректор «Львівської політехніки» і головний ініціатор цього турніру Юрій Рашкевич також не задовольнився однією перемогою (у фіналі він здолав опір свого дніпропетровського тезки Рапацького). Окрім індивідуального «золота», панові професору дісталися два «срібла» — з Ігорем Капустяком у парних дуелях та з переможницею жіночого одиночного турніру (45+) Вірою Мудрою у міксті.

«Цього року у нашому турнірі дебютувало багато талановитої молоді, — розповів один із старійшин турніру Віктор Погорелий. — Молоді люди не мали наміру довго стояти в черзі на п’єдестал пошани і діяли за принципом «Прийшов, побачив, переміг». Тому цього разу у нашому списку переможців і призерів з’явилося багато нових імен». Львів’янка Ольга Єрохова домінувала в одиночному розряді серед наймолодших (30+), а у парі рівних не було Любі Ціж та Ірині Кріль, які також презентують Львівщину.

Ще однією «родзинкою» турніру була «бронза» Нела Чичила, який у серпні відсвяткує 80-річний ювілей. Львів’янин змагався у віковій групі 70+ і пропустив попереду себе лише двох своїх земляків — Романа Курила і Богдана Ковальчука.

Схожі новини