Передплата 2024 «Добра кухня»

Перша «страва» нового сезону ­- «зелено­-біла»

У неділю, 14 липня, на львівському стадіоні «Україна» ­- відкриття нового футбольного сезону

«Карпати» входять у нього з новим наставником, Олександром Севідовим, і суттєво оновленим складом. Перший суперник львівського клубу в 23­му чемпіонаті України — полтавська «Ворскла», кольори якої також «зелено­білі» (початок матчу — о 17.30). Якраз 14 липня виповнюється 119 років українському футболу, літопис якого започаткували саме у Львові. «Карпатам» пасувало б зробити вболівальникам подарунок.

В історії зустрічей суперників це буде ювілейна, 45­та, гра. У чемпіонатах України зіграно 30 матчів. У Львові «Карпати» перемагали вісім разів, а «Ворскла» ­ п’ять. Останнє «зелено­біле» дербі відбулося на «Україні» 1 грудня минулого року. Тоді перемогли “Карпати» ­ 2:0, відзначилися Худоб’як і Гладкий.

До нового поєдинку суперники підійшли з новими головними тренерами. Під час літнього міжсезоння тренувальним процесом «Ворскли» керував екс­гравець полтавського клубу Василь Сачко. Проте через відсутність у Сачка відповідної ліцензії формально головним тренером “Ворскли” вважається його помічник Момот.

«Ворскла» вирушає до Львова з новачками: поповнили лави полтавців Дедечко («Кривбас»), Міщенко («Говерла»), Рябушко («Кремінь») та воротар Ткаченко («Динамо»). Особливу ж увагу господарям поля слід приділити найкращому у лізі бомбардиру «Ворскли» ­ албанцю Янузі, який раніше вже тричі «розписувався» у воротах «Карпат».

А тим часом...

«Карпати» покинули ще два футболісти, які виступатимуть в інших клубах на правах оренди. Півзахисник Володимир Бідловський півроку гратиме в «Олександрії», за яку вже виступав 2010 року під керівництвом нинішнього наставника містян Володимира Шарана. А нападник Ілля Михальов повертається до Росії. Раніше він там захищав кольори підмосковного клубу «Химки», а тепер рік виступатиме за «Луч­Энергию» з Владивостока.

Фото Юрія ШАБЕЛЬНИКА

Схожі новини