Передплата 2024 «Добрий господар»

«Барса» з Мессі та без нього – дві різні команди

Якщо аргентинець не зіграє через травму в матчі-відповіді, ПСЖ матиме добрі шанси на півфінал

Перші чвертьфінальні матчі футбольної Ліги чемпіонів пройшли за різним сценарієм. У протистоянні ПСЖ — “Барселона” (нічия 2:2) боротьба була рівною, натомість “Баварія” впевнено переграла “Ювентус” (2:0). Із цього квартету найближчі до виходу в півфінал мюнхенці.

Шанси ж “Барси” й ПСЖ приблизно рівні. Багато залежатиме від того, чи зіграє через тиждень травмований на “Стад де Франс” Мессі.

Навіть на своєму полі футболісти “Парі Сен-Жермен” більше захищалися. “Граючи проти «Барселони», ти вимушений оборонятися”, — виправдовувався після матчу головний тренер парижан Карло Анчелотті. Щоправда, попри традиційну перевагу у володінні м’ячем, “Барселона” у перші півгодини майже не загрожувала воротам господарів, натомість ПСЖ гостро контратакував і був ближчий до успіху. Втім, першою забила все-таки “Барса”. Господарі “виносили” м’яч зі штрафного, і “круглий” потрапив до Алвеша. який геніальним пасом зовнішньою стороною стопи вивів до воріт Ліонеля Мессі. Найкращий футболіст світу пробив в один дотик — точнісінько в дальній кут!

У перерві Мессі замінили — нападник травмував коліно. І ті, хто завжди хотів побачити, як же виглядатиме “Барселона” без аргентинця, нарешті переконалися: з Мессі й без нього це зовсім різні команди! Мессі у “мереживі”, яке плетуть каталонці, є водночас і ниткою, і голкою... У другому таймі сповна помстився “Барсі”, яка колись знехтувала його футбольним талантом, паризький швед Ібрагімович. Спочатку Златан добив м’яча у ворота після того, як той відскочив від штанги (щоправда, коли його одноклубник пробивав головою, Ібра був в офсайді). На 89-й хвилині каталонці знову вийшли вперед — пенальті за знесення в штрафному Санчеса (на думку Анчелотті, 11-метрового не було, а Санчес симулював) реалізував Хаві Ернандес. Для ПСЖ “усе пропало”? Златан вважав по-іншому! Виграв м’яч на другому поверсі й скинув його на Блеза Матюїді, який пробив Вальдеса — 2:2. Мессі начебто пропустить кілька тижнів. Якщо на “Камп Ноу” Ліонель не зіграє, ПСЖ матиме кращі шанси добитися потрібного результату.

У Мюнхені Давид Алаба забив дальнім ударом уже на першій хвилині матчу! У подальшому “Баварія” мала чимало моментів, але реалізувала тільки один. На 63-й хвилині Буффон невдало відбив м’яча після удару здалеку, той потрапив до гравця мюнхенців, який виклав його на ногу Томасу Мюллеру — 2:0. «Ми розпочали гру з активних атак і змогли виключити з гри Пірло, — не приховував задоволення головний тренер «Баварії» Юпп Гайнкес. — «Баварія» часом виглядала супервпевнено, відрізками ми діяли ідеально, повністю контролюючи хід гри. Нам протистояв чемпіон Серії А, отже, мої підопічні провели видатний матч». Натомість наставник «Ювентуса» Антоніо Конте не приховував розчарування: «Сьогодні перемогла сильніша команда. Цей матч показав, наскільки «Ювентус» відстає від провідних клубів Європи... Команда почала становлення лише 16 місяців тому, тож чвертьфінал Ліги чемпіонів — відмінний результат. Це ще одна цеглинка у будівлю майбутнього «Ювентуса». Схоже, у півфінал для “Старої синьйори” Конте вже не вірить... А може, в такий спосіб хитрий тренер “Юве” хоче перед матчем-відповіддю розслабити “Баварію”?

Схожі новини