Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Треба займати перше місце в групі!

Складно, але реально: з Англією і Польщею Україна восени зіграє вдома

Перед матчами з Польщею і Молдовою здавалося, що збірній України у відбірній групі Н уже нічого “ловити”. Що путівки на футбольний Мундіаль-2014 у Бразилії нам уже не бачити...

І як же все швидко й кардинально змінилося! Перемоги у Варшаві й Одесі, шість очок у кишені, і ось “синьо-жовті” мають цілком реальні шанси вийти з групи Н. Причому навіть з першого місця.

Напередодні матчу з Молдовою на душі було трохи тривожно. Адже українці не в одному відборі втрачали очки якраз із тими командами, що поступалися “синьо-жовтим” у класі. Особ-ливо докучали нам збірні з пострадянського простору! Ми недораховувалися очок у матчах із вірменами, литовцями, грузинами, білорусами... Перший тайм протистояння в Одесі підтвердив найгірші очікування. Збірна України мала відчутну перевагу, в неї було кілька хороших моментів для того, щоб відкрити рахунок, — але м’яч у ворота молдовської збірної іти не хотів... На щастя, у другій половині зустрічі гості трішки “підсіли” фізично й почали втрачати концентрацію. Чим і скористалися Селезньов-Зозуля-Ярмоленко, що розіграли блискучу триходівку — 1:0! Наші футболісти не стали грати на утримання цього рахунку (як виявилося згодом, цілком слушно!), і Хачеріді, вигравши позицію у штрафному гостей, заколотив у ворота молдован другий м’яч — 2:0! Здавалося, “синьо-жовті” зараз заб’ють і третій, і четвертий... Однак “круг-лий” влетів у ворота П’ятова. Суворов поклав м’яча в самісінький кут воріт збірної

України таким самим обвідним ударом лівою, яким кілька днів тому Ярмоленко забив у Варшаві перший гол полякам... За рахунку 2:1 наші трохи затремтіли, але, на щастя, до пожеж біля воріт П’ятова більше не доходило. У футболі буває все, але якби того вечора Україна не виграла, це було би величезною несправедливістю. Наша команда була набагато сильнішою, ніж команда гостей.

Польща прогнозовано перемогла Сан-Марино 5:0, а в Подгоріці Чорногорія і Анг-лія знову зіграли внічию — 1:1 (у відборі до Євро-2012 ці команди грали внічию двічі). Швидкий гол Руні після кутового подарував англійцям надію на перемогу, однак уперті чорногорці вистояли і зрівняли рахунок. Також був кутовий, після якого Дам’яновіч запхав м’яч у ворота Гарта. Цією нічиєю англійці значно ускладнили собі життя. Зі всіма голов-ними суперниками в боротьбі за вихід із групи, Україною, Польщею і Чорногорією, Англія розділила очки, не здобувши в матчах із цими збірними жодної перемоги... “Ми усвідомлюємо, що в разі невдач у майбутніх матчах проти України, Чорногорії та Польщі нам не бачити фінальної частини чемпіонату світу”, — заявив гравець збірної Англії Стівен Джеррард.

Нічия у Подгоріці — на користь збірній України, яка скоротила відставання від збірних Чорногорії і Англії. Ми ще не грали зі Сан-Марино, а чорногорці й англійці зіграли з цією слабенькою збірною вже двічі. Плюс восени ми з поляками й англійцями граємо вдома.. Фактично, усе залежить тепер тільки від підопічних Михайла Фоменка: якщо вони виграють усі матчі, що залишилися, то займуть в турнірній таблиці групи Н перше місце. Зробити це буде важко, але цілком реа-льно. Ані Польща, ані Чорногорія, ані Англія не є тими суперниками, яких Україна не може обіграти.

Відбір на Мундіаль-2014

Група Н

І В Н П М О

1. Чорногорія 6 4 2 0 14-3 14

2. Англія 6 3 3 0 21-3 12

3. Польща 5 2 2 1 11-6 8

4. УКРАЇНА 5 2 2 1 6-4 8

5. Молдова 6 1 1 4 3-10 4

6. Сан-Марино 6 0 0 6 0-29 0

Схожі новини